TOKİ Bakanlığı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hadi özışık

AK Parti'nin bu seçimlerdeki en büyük kozu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olacak. Başbakan Erdoğan, daha şimdiden bu çok önemli kozu meydanlarda kullanmaya başladı bile.

Haksız değil!

TOKİ, 4,5 yılda Türkiye'yi şantiyeye çevirdi çünkü. 81 il ve ilçede 712 şantiye, 260 bin konut. Bu rakam, nüfusu 100 bini aşan 11 şehirle eş değer.

Türk insanı, kira öder gibi bu konutlara yerleştirildi. Dar ve orta gelirli vatandaşlar, bu konutların sahibi olabilmek için, gecenin bir vakti, TOKİ ve satış yapan belediyelerin kapısında kuyruğa girdi, giriyor.

Bir tek konut değil TOKİ'nin yaptığı!

Okul, hastane, sağlık ocağı, alışveriş merkezleri de TOKİ'nin tamamlanmış projeleri arasında yeralıyor.

2001 krizinde inşaat sektöründe yaprak kımıldamazken, bugün Türkiye şantiyeye dönüştürülmüş az önce de belirttiğim gibi. Hal böyle olunca; Başbakan Erdoğan gittiği her yerde, TOKİ ile övünüyor, TOKİ'nin yaptıklarını iktidarın en büyük icraatı olarak bizimle paylaşıyor.

Peki biz tüm bunları yapan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili ne kadar bilgiye sahibiz?

Hiç!

Bayraktar işin reklamında değil çünkü. Bazı bürokratlar gibi, kendine yatırım yapmıyor. Nihayet bugüne baktığımızda, Erdoğan Bayraktar'ı milletvekili aday adayları içerisinde görmüyoruz.

Bir talebi yok!

Milletvekili olup, daha sonra TOKİ'den sorumlu Devlet Bakanı olabilirdi mesela. Öyle yapmadı Erdoğan Bey; seçim kararı alındıktan sonra bürokrat arkadaşları gibi, AK Parti ya da bir başka partinin yolunu tutmadı.

?Devam' kararı aldı.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk için ?dokunulmazlık zırhına bürünecek, kaçacak!' diyorlardı. Ertürk de, Bayraktar gibi başarılı bir bürokrat olarak kalmayı tercih etti.

Tebrikler!

Türkiye'nin böyle bürokratlara ihtiyacı var...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber