Başbakan'ın OHAL Komisyonunu ziyareti yeterli değil. Sorunları çözmeli!

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün gerçekleştirmiş olduğu OHAL Komisyonu ziyareti, önemli bir ziyaret ama bize göre yeterli değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Mayıs 2018 09:58, Son Güncelleme : 29 Mayıs 2018 01:01
Başbakan'ın OHAL Komisyonunu ziyareti yeterli değil. Sorunları çözmeli!

Başbakan Binali Yıldırım, dün, OHAL Komisyonunu ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

Ancak, OHAL Komisyonu zaten elinden geleni yapmakta ve haftalık 1100 dosyayı işleme alarak büyük bir iş yükününün altından kalkmaya çalışmaktadır.

İhraçlarda başka sorunlar bulunmakta olup, bu sorunları diğer Bakanlar çözmekten acizdir. Bu nedenle Başbakan Binali Yıldırım'ın yaşanan sorunlara hassasiyet göstermesi, görevinin son döneminde güzel bir şekilde anılmasına vesile olacak tedbirleri alması gerekmektedir.

İşte bazı sorunlar..

1- Morbeyin kumpasında, sadece 2014 yılı Ağustos, Eylül ve Ekim ayları incelenmiştir. Oysaki 2015 yılında da benzer uygulamaları indiren ve mağdur olduğunu belirtenler bulunmaktadır. 2. morbeyin kumpasına dair yeni bir çalışma yapılması gerekmektedir.

2- Hattında Bylock görünen ama içeriği ve kullanıcı adı olmayanlara yönelik, cesur bir karar alınması gerekmektedir.

3- OHAL Komisyonu kararıyla görevine iade edilenler mali haklarını geriye doğru alamamaktadır. Çıkarılacak bir KHK ile bu sorun çok rahatlıkla çözülebilir ve iade olmuş personelin 2. bir defa Devletiyle davalık olmasının önüne geçmelidir.

4- Yine OHAL Komisyon kararıyla görevine iade edilenler, istememelerine rağmen, başka kurumlara atanabilmektedir. KHK ile dönenler eski kurumuna atanırken, komisyon kararıyla iade edilenlere yapılan bu uygulama sorun oluşturmaktadır.

5- Açığa alınmış olan personel uzun süredir beklemektedir. Örneğin Emniyet Genel Müdürlüğünde, Garson ve Albatros kod adlı kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda açığa alınanlar aylardır beklemektedir. Bu konuya artık çözüm bulunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber