Eğitim-İş: Hedef gösteriliyoruz

Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, bazı gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerle hedef gösterildiklerini söyledi. Adıbelli, söz konusu haberlerle ilgili, Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı göreve çağırdı.

Adıbelli, "Sendikamızın ve üyelerimizin açıkça hedef gösterildiği kışkırtıcı yalan yayınlara karşı gereğini yapmak üzere Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz" dedi. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, düzenlediği basın toplantısında, sendikalarının Denizli şubesinden yapılan açıklama sonrasında, bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerle hedef gösterildiklerini ve Denizli'deki sendika yöneticilerinin yoğun bir şekilde tehdit telefonları aldığını öne sürdü.

Adıbelli, Eğitim-İş Denizli temsilciliğinin Denizli'deki bir ilköğretim okulunda dağıtılan "Dinin Gereği Namaz" isimli kitabın, laik eğitim sistemine aykırı unsurlar içerdiğiyle ilgili basın toplantısının ardından, bazı televizyon ve gazetelerde çıkan haberlerle hedef gösterdirildiklerini belirtti.

Söz konusu haberlerde, sendikacıların "cemaatle namaz kılmaya karşı" olduklarının iddia edildiğini fakat bu tür bir açıklamalarının olmadığını dile getiren Adıbelli, "Sendikamızın namaz gibi kutsal değerlerin tamanına karşı olduğu izlenimi verilmeye çalışılmıştır" dedi. Amaçlarının, okulda dağıtılan kitabın laiklik karşıtı içeriğinin gösterilmesi olduğunu vurgulayan Genel Başkan, söz konusu haberlerle ilgili, Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı da göreve çağırdıklarını ifade etti.

Bazı gazetelerde sendika yöneticilerinin fotoğraflarının yayınlanarak doğrudan hedef gösterildiklerini kaydeden Adıbelli, "Eğitim-İş'in üyesinden genel başkanına kadar bir arkadaşımızın kılına zarar gelmesi durumunda sorumlusu hedef gösteren zihniyet olacaktır" diye konuştu.

Adıbelli şunları söyledi:

"Bizler, laik, demokratik, çağdaş, eşit ve parasız eğitim mücadelesinin bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. Rotasından çıkarılmış ve yobazların elinde sahipsiz bırakılmış laik eğitim sistemine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkenin dört bir yanına yayılmış olan örgütümüz, bu hedef uğrunda gece gündüz çalışmalarını sürdürmektedir. İlerici, cesur, aydınlık yüzlü, Atatürkçü arkadaşlarımız, bu gericilerin her an ensesinde olacaktır. Eğitim-İş, insanlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ışığında hangi din ya da etnik yapıya sahip olursa olsun bir arada kardeşçe yaşaması için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber