İnce: Dindar nesil yetiştirilmesine engel olmam

Habertürk TV canlı yayınında soruları yanıtlayan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Dindar nesil yetişmesine engel olmam yardımcı olurum ama kindar nesle engel olurum, dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Mayıs 2018 01:17, Son Güncelleme : 31 Mayıs 2018 01:20
İnce: Dindar nesil yetiştirilmesine engel olmam

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk TV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Kur'an eğitimi aldığını aktaran Muharrem İnce ''Kur'an kursuna gidiyordum, iyi ezberliyor diye İmam Hatip'e gidecekken yoldan dönmüş oldum. Dindar nesil yetiştirilmesine itirazım yok ama o ailenin işi, engel olmam yardımcı olurum ama kindar nesil yetişmesine engel olurum'' dedi.

İnce gazetecilere ''Kuran eğitimi aldınız mı hiç?'' diye sordu.

''Ben alan biri olarak söylüyorum. İmam Hatip'e gönderilecekken yoldan dönen biri olarak söylüyorum. Erdoğan'a da anlattım. Dedem değiştirdi bu ülkenin kaderini dedim. beni İmam Hatip'e göndereceklerdi köyde, sonra ortaokula gönderdiler. Dedem beni İmam Hatip'e göndrseydi sizin yerinizde ben olacaktım dedim, şakalaştık. Dindar nesil yetişmesine engel olmam yardımcı olurum ama kindar nesle engel olurum. İmam hatipliler de bu ülkenin çocuklarıdır, benim çocuklarımdır. Kimsenin böyle bir kaygısı olmasın. Bekir Bozdağ ortalığı bulandırmasın. Bunların hiç biri doğru değil. O kadar çok İmam Hatip lisesi var ki ama öğrenci yok bu da israftır. İmam Hatip'e çocuğunu gönderene saygım sonsuz ama üniversitesinde nereyi kazanıyor bir de sonuca bak.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber