19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Antalya'daki törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Vali Alaaddin Yüksel, Atatürk Anıtı Şeref defterini imzaladı.

Atatürk Stadı'ndaki törende Vali Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel, vatandaşların bayramını kutladı.

Törende, Türk Hava Kurumu'na bağlı paraşütçüler, Türk bayrağı ile stada indiler. Öğrencilerin müzik eşliğinde sundukları gösteriler de vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Havanın sıcak olması nedeniyle, gösteri grubundaki bazı öğrencilerin rahatsızlandıkları görüldü.

ERZİNCAN

Erzincan'da Belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan ve 13 Şubat Şehir Stadı'nda devam eden törende Vali Ali Güngör, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk kutlamalara katılanları selamladı.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, konuşmasında, ?Gençlerimiz Atatürk'ün işaret ettiği sorumluluk kapsamında hareket etmelidir? dedi.

MUŞ

Muş Şehir Stadı'nda düzenlenen törende, Vali İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşları selamladı.

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, zamanın en kıymetli hazine olduğunu belirterek, gençlerin zamanlarını iyi değerlendirmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durması gerektiğini söyledi. Tören, öğrencilerin sunduğu gösteriler ardından yapılan resmi geçit ile son buldu.

BİNGÖL

Bingöl'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, Bingöl Şehir Stadı'ndaki törenlerle devam etti. Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Ethem Büyükışık ve Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, halkı selamladı.

Öğrencilerin gösteriler sunduğu törenlerde, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ADIYAMAN

Adayıman'da Atatürk Stadyumu'ndaki törende, Vali Halil Işık, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan halkı selamladı.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, gençlerin cumhuriyeti yaşatarak, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları olacağını vurguladı. Törende Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus ekipleri ve öğrenciler gösterilerini sundu.

ŞIRNAK

Şırnak'taki tören, yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı. Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da katıldığı tören Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik'in konuşmasının ardından sona erdi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde de Şehir Stadı'nda tören düzenlendi.

MERSİN

Mersin'de, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören, sıcak hava nedeniyle saat 17.00'de, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda devam edecek.

VAN

Van'da Atatürk Şehir Stadyumu'nda tören düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın konuşmasının ardından öğrenciler gösterilerini sundu.

Törene, Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Emniyet Müdürü Salih Kesmez ile kamu kurum müdürleri katıldı.

HAKKARİ

Hakkari'de Şehir Stadyumu'ndaki kutlamalar, yağmur altında yapıldı. Öğrencilerin şiir okuduğu ve çeşitli gösteri sunduğu törene, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ile Belediye Başkanı Metin Tekçe katıldı.

AĞRI

Ağrı'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Vali Lütfü Yeğenoğlu Stadyumu'ndaki etkinliklerle devam etti. Vali Halil İbrahim Akpınar, 12. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Akdoğan ile Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, törene katılanların bayramını kutladı.

Öğrencilerin sunduğu renkli gösterilerin ardından Vali Akpınar, derslerinde başarılı olan 460 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber