Muharrem İnce'den bedelli askerlik açıklaması

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star TV'de yayınlanan 'Seçim Özel' programında soruları yanıtladı. İnce, bedelli askerlikle ilgili olarak "Askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Gündemimde bedelli askerlik yok" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2018 02:40, Son Güncelleme : 05 Haziran 2018 02:44
Muharrem İnce'den bedelli askerlik açıklaması

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star TV'de yayınlanan 'Seçim Özel' programında Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

Nazlı Çelik: Bedelli askerliğe yeşil ışık yakıldı sizin döneminizde nasıl olacak?

Muharrem İnce: Askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bedelli askerlik yapmak isteyenleri anlıyorum ama bir de öbür tarafı var. Fakir evlatlarını da anlamak lazım. Bunun yolu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünün 2 aylık bir temel askerlikten geçirip profesyonel ordu kurmaktır. Gündemimde bedelli askerlik yok.

Nazlı Çelik: Bedelli askerlik yine çok tartışılıyor.

Muharrem İnce: Bir dönem yeşil ışık yakıyorlar bir dönem kapatıyorlar ne dedikleri belli değil. Biz askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bedelli askerlikle ilgili beklentisi olanları anlayabiliyorum. Belli bir yaştalar, kurdukları bir iş düzeni var hiç itirazım yok. Birde öbür tarafı var. Van'dan uçağa bineceğim özel harekatçı bir çocuk ağır yaralanmış. Tam havaalanına geldim iki küçük uçak yan yana duruyor. Biri sağlık bakanlığının birisi bizim uçak. Dikkatimi çekti sağlık bakanlığının uçağı ne oluyor orada dedim. Yaralı bir polis var dediler. Uçağa bindirmek üzerelerdi koşarak gittim. Gördüm çocuğu kendinde değildi. Doktora durumunu sordum ciddi dedi. Daha fazla rahatsız edip engel olmak istemedim. Şimdi bu çocuklarda var. Bedelli isteyenleri anlıyorum ama fakir evlatlarını da anlamak lazım. Bunun yolu herhalde Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının tümünü iki ay bir temel askerlikten geçirip profesyonel bir ordu kurup seçim öncesinde askerlik üzerinden oy devşirmeye çalışmak yakışmaz. Benim şu anda gündemimde öyle bir şey yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber