Anaokullarına rehberlik normu tanımlandı

MEB, norm kadro yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası, anaokullara rehberlik normu tanımladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Haziran 2018 12:46, Son Güncelleme : 05 Haziran 2018 12:50
Anaokullarına rehberlik normu tanımlandı

Dün memurlar.net'te yer alan yazıda yargı kararı gereği norm kadro yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası izlenebilecek yola vurgu yapmıştık. Tıklayınız.

Bugün itibariyle okullardan gelen bilgilere göre Anaokullarına norm tanımlandığı anlaşılmaktadır.

Bu da bu okullardan görevden alınan öğretmenlerin mağduriyetine yol açabilecektir. Çünkü bugün il dışı atama takvimi başlıyor.

MEB bu okullardan ayrılan öğretmenleri eski görev yerlerine döndürecekse bu okulları il dışı atamaya açmamalıdır. Bunu yapıp Rehber öğretmenlerin geri dönüş sürecini özür grubuna yetiştirirse sorun çıkmayacaktır. Aksi halde özür grubuna mevzuat gereği tüm açık okulları ilan etmek zorunda.

İl dışı atama istetecek öğretmenlerimiz bu durumda tepki gösterebilirler fakat bilindiği üzere il dışı isteğe bağlı atamalarda tüm kurumlar zaten sisteme yansıtılmıyor. MEB maalesef yaptığı planlamaya göre bazı kurumları yansıtıyor. Durum böyle olunca daha önce rehberlik öğretmeni bulunmayan okullar ile hali hazırda boş olan kurumları yansıtabilir. Bu durumda da eski görev yerine dönüş halinde boşalacak kurumları yansıtmamış olacaktır.

MEB'in yaklaşımından, öğretmenleri eski görev yerine döndürmeyi düşünmediği anlaşılıyor.

Bu da yeni yargı süreçleri ve olası kararlarda kaos demektedir.

Yani alışık olduğumuz bir durum.

MEB en azından öğretmenlere bir açıklama yapmalıdır evet sizi eski görev yerlerinize vereceğiz ya da vermeyeceğiz diye.

Şeffaflık, demokratik yönetim, yönetişim... bunlar lafta kalmamalı çalışana saygı gösterilmelidir. Bunun da yolu bilgilendirme yaparak kafadaki soru işaretlerini gidermekten geçiyor.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber