Kontör hırsızları, polis ve MİT'in adını kullanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılık yöntemiyle çalışan ve GSM şirketlerinin 'konuş kazan' kampanyasını suiistimal eden hırsızlar telefonla kontör hırsızlığına başladı.

Çeteler, soygun için başta polis şefleri olmak üzere, MİT ve askerin adını da kullanıyor. Ankara Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri O.A.'nın ismini kullanan hırsızların yüzlerce kontör hırsızlığı olayını gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Şahısların emniyet amirinin ismini vererek aradığı vatandaşlara suç isnat ettiği ve sorgulama yoluyla telefonda saatlerce tutarak hırsızlığı yaptığı belirlendi.

Sadece Ankara'da savcılıklara konuyla ilgili yüzlerce şikayet dilekçesi gittiği öğrenilirken çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokrat ve işadamının da benzer şekilde binlerce YTL'lik kontör hırsızlığına kurban gittiği belirlendi. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Dolandırıcıların çalışma sistemi karşı tarafı kısa süre içinde tuzağa düşürmeye yetiyor. Şebeke olduğu tahmin edilen grup hırsızlık için şu yöntemi kullanıyor: Çete üyesi önce ele geçirdiği numarayı denemek için bir kez çaldırıyor. Kendisini arayıp kapatanı merak eden vatandaş karşı tarafın numarasını aradığı zaman dolandırıcıların tuzağına düşmüş oluyor. Dolandırıcı, arayan vatandaşa kendini başta komiser, başkomiser ve emniyet amiri olmak üzere, MİT görevlisi ve askerî personel olarak da tanıtıyor. Hırsızlar vatandaşa, telefonu kapatması halinde suçunun artacağını ve yerinin de tespit edilebileceğini söylüyor. Ardından 'Lütfen telefonunuzu kapatmayın, teknik inceleme yapılıyor' yalanını uyduruyor. Şebeke üyeleri arayan vatandaşı saatlerce telefonda tutarak, kendisine kontör yüklenmesini sağlıyor. Bununla da yetinmiyor, vatandaşa bu kez 'İncelemenin sürebilmesi için vereceğimiz numaraya kontör yüklemeniz gerekiyor.' deniyor. Vatandaş söylenenleri yapıyor. Daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, çaresiz polise başvuruyor. Alınan bilgiye göre şebeke bu yöntemi bazı GSM operatörlerinin geliştirdiği 'konuş kazan' tarifeleri sayesinde gerçekleştiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber