Bakan Çelik: Papağan yetiştiren müfredatı değiştirdik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''40 yıl önce adeta papağan yetiştiren müfredatı değiştirerek, çocukların soran, sorgulayan, düşünen, muhakeme eden, kendilerini geliştirmesine yönelik birey merkezli eğitim sistemi getirdik'' dedi.

Bakan Çelik, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Konya'da, Vali Osman Aydın'ı ziyaret etti.

Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada, Konya'nın eğitim alanında Türkiye'nin sayılı illerinden biri olduğunu belirtti.

Konya'nın 70 bin üniversite öğrencisiyle ilim ve irfan yuvası olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Selçuk Üniversitesi bu anlamda adeta kapasitesini aşmış vaziyettedir. Konyalılar'ın uzun zamandan beri Karatay Teknik Üniversitesi talebi var. Önümüzdeki dönemlerde üniversitesi olmayan vilayetlere üniversite açacağız. Daha sonra da metropol şehirlerde ikinci üniversiteleri kurmamız gerekiyor. Konya da ikinci üniversite kurulacak bu metropol şehirlerin başında yer almaktadır. Karatay Teknik Üniversitesini önümüzdeki dönem hayata geçireceğiz. Bunu Konyalılara müjdelemek isterim.'' Eğitim ve öğretim konularında bir çok yenilikler yaptıklarını anlatan Çelik, ''40 yıl önce adeta papağan yetiştiren müfredatı değiştirerek, çocukların soran, sorgulayan, düşünen, muhakeme eden, kendilerini geliştirmesine yönelik birey merkezli eğitim sistemi getirdik. Bu, yerine oturtulmaya çalışılıyor'' dedi.

Çelik, daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile kente 2 ilköğretim okulu yaptıran hayırsever iş adamı Abidin Erçal'ı ziyaret etti.

Bakan Çelik, ziyaretlerinin ardından hayırsever iş adamı Niyaz Ildırar'ın yaptırdığı 24 derslikli ilköğretim okulunda incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber