Başbakan: Türkiye'nin AB üyelik hedefi devam ediyor

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin AB üyelik hedefi devam ediyor ama AB'nin gelecek vizyonunu belirlemesi ve bu konudaki kafa karışıklığını bir an önce gidermesi gerekiyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2018 12:07, Son Güncelleme : 12 Haziran 2018 12:11
Başbakan: Türkiye'nin AB üyelik hedefi devam ediyor

Bulgar mevkidaşı Borisov ile ortak basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Türkiye'nin Avrupa Birliği hedefi devam ediyor ancak Türkiye'nin tek başına yapacağı bir iş değil. Avrupa Birliği'nin gelecek vizyonunu belirlemesi ve bu konuda kafa karışıklığını bir an önce gidermesi gerekiyor. Dolayısıyla Bulgaristan ile bizim geliştirdiğimiz ikili iyi ilişkilerin daha ileri taşınarak Avrupa Birliği'ne de örnek teşkil etmesini arzu ediyoruz.

Avusturya Başbakanı'nın, Avusturya hükümetinin aldığı camileri kapatma, din adamlarını sınır dışı etme kararının geleceğin Avrupası için, bölgesel barış için, dinler arası medeniyetler arası buluşma ve diyalog için büyük bir tehdit olduğunu ifade etmek isterim. Bölgemizin huzura, barışa ihtiyacı var. Radikal söylemler ve İslamofobi söylemleriyle Avrupa değerleri hiçbir zaman istediğimiz noktaya gelmez. Bu yanlıştan Avusturya hükümetinin bir an önce dönmesini bekliyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber