Mülkiye başmüfettişi DTP'den aday

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Seçimlere bağımsız adaylarla girmeye hazırlanan DTP'ye, İçişleri Bakanlığı'ndan da bir aday çıktı: Mülkiye Başmüfettişi Nuri Yaman. Daha önce birçok ilçede kaymakamlık ve vali yardımcılığı da yapan Yaman, Radikal'e amacını şöyle açıkladı:

"Halkların barışını sağlamaya, akan kanın durmasına katkım olacağına inandığım için aday oldum. Yüzyıllardır birlikte yaşayan insanların yapay nedenlerle öldürülmesinin önlenmesine katkı sunmak istiyorum. 39 yıllık devlet hizmetimde, yurdun her tarafında kaymakamlık (Bünyan, Yeşilhisar, Gerede), vali yardımcılığı (Çorum, Kütahya ve Çankırı) yaptım. Bakanlıkta APK Daire Başkanlığı yaptım. 20 yılı aşkındır Mülkiye Başmüfettişliği yapıyorum. 22 Temmuz seçimi için istifa ettim. Memleketim Muş'tan adayım."

DTP, adaylık başvuru süresini yoğunluk nedeniyle bir gün uzattı. Başvurular bugün sona erecek. Dün akşam itibarıyla 300 sayısına ulaşılan DTP'ye adaylık için başvuranlar arasında sanatçı Ferhat Tunç, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Ahmet İnan, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Özer, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ve KESK Genel Sekreteri Abdurahman Taşdemir de var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber