22 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 22 MAYIS 2007 SALI GÜNDEMİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Panama'nın Türkiye'ye akredite Roma Büyükelçisi Eudoro Jaen Esquivel, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Atatürkçü Düşünce Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Hatice Münise ile Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ı Köşk'te kabul edecek.(Saat:12.00/14.50/15.10/15.30)

-BAŞER'İN GÖREVDEN ALINMASI TARTIŞILIYOR

-Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer'in görevden alınması geniş yankı uyandırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başer'in görevden alınmasının ardından, terörle mücadelede özel temsilcilik yöntemiyle sonuç alınamayacağının anlaşıldığını savunurken, DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir de ?Bu Başer Paşa'ya yapılmış bir haksızlıktır? dedi. Öte yandan, Başer'in bugün basın toplantısı düzenleyerek görevden alınması ve terörle mücadele konularında açıklamalarda bulunması bekleniyor.

-IDEF 2007 SAVUNMA SANAYİ FUARI BAŞLIYOR

-Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda işadamı, asker ve devlet adamının katılımıyla Ankara Hipodromu'nda başlıyor. 25 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek fuarda dünyanın önde gelen silah ve savunma gereçleri üreticileri, ürünlerini sergileyecek.

-Fuarın açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ve Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman'ın da katılacağı bir törenle yapılacak.(Saat: 10.30)

-Başbakan Erdoğan ayrıca Tarım Bakanlığı Sulama Tanıtım Programı'na katılacak. Törende, Devlet Bakanı Ali Babacan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de bulunacak(Saat:13.30)

-CHP LİDERİ BAYKAL'DAN BASIN TOPLANTISI

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:10.00)

-Baykal, açıklamanın ardından, hayatını kaybeden CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder'in cenaze törenine katılmak üzere Samsun'a gidecek.

-Baykal ayrıca, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri'ni de kabul edecek.(Saat:17.00)

-ANAVATAN GRUBU TOPLANIYOR

-Anavatan Partisi Meclis Grubu toplanıyor. Toplantıda Genel Başkan Erkan Mumcu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.(Saat:12.30)

-KEY HESAPLARI MECLİS GENEL KURULU'NDA

-TBMM Genel Kurulu'nda, Konut Edindirme Yardımında (KEY) biriken kesintilerin hak sahiplerine ödenmesini öngören tasarı görüşülecek. 1987 ile 1995 yılları arasında KEY kesintisi yapılan hak sahiplerine, nakit veya hisse senedi olarak ödeme yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tasarıyla, emekliler ile hak sahiplerinin mirasçılarının da ödemeden yararlanması amaçlanıyor.(Saat:17.00)

-MECLİS'TE KOMİSYON TOPLANTILARI

-Milli Eğitim Komisyonu'nda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Değişiklik Öngören Tasarı ele alınacak.(Saat:10.00)

-Plan Bütçe Komisyonu, Köy Kanunu'nda Değişiklik Öngören teklifi görüşecek.(Saat:15.00)

-KİT Komisyonu'nda, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi, Vagon Sanayi, Demiryolları Makine A.Ş.'nin 2005 yılı hesapları incelenecek.(Saat:15.00)

-KOSGEB GENEL KURULU YAPILIYOR

-Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı genel kurul toplantısına katılıyor.(Saat:14.00)

-TEİAŞ 70 PROJEYİ HİZMETE SUNUYOR

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TEİAŞ Milli Yük Tevzii İşletme Müdürlüğü'nde TEİAŞ'a ait 70 projenin hizmete sunum törenine katılıyor.(Saat:10.00)

-CARLTON OTELİ ARSASI ÜÇÜNCÜ KEZ SATIŞTA

-TMSF, 3 ve 10 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ihalelerde alıcısı çıkmayan Toprak Grubu'na ait eski Carlton Oteli arsasını üçüncü kez satışa çıkaracak.(Saat:11.00)

-TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, nisan ayının Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak. (Saat:10.00)

-MECLİS'TEN ERMENİ ATAĞI

-Meclis, ?Sözde Ermeni Soykırım? iddialarına karşı atağa geçerek, yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçiriyor. Meclis, Ermeni Soykırım iddialarına karşı 5 cilt halinde kitap hazırladı.

-Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında yürütülen çalışma, yaklaşık iki yıldır devam ediyor. 5 cilt halinde hazırlanan çalışmalar, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak. Çalışmalar, ?Türk-Ermeni İhtilaf Makaleleri?, ?Türk Ermeni İhtilaf Belgeleri? ve ?Belgelerle Ermeni Mezalimi? kitapları olarak hazırlandı.

-DOĞU ANADOLU FAY ZONU MASAYA YATIRILIYOR

-Doğu Anadolu Fay Zonu, Diyarbakır'da yapılacak bir sempozyumla masaya yatırılacak. Yerel yöneticilerin de katıldığı sempozyumda, Esen Arpat, kendi adıyla anılan ?Esen Arpat Doğu Anadolu Fay Zonu? sempozyumunun açış konuşmasını yapacak.

-ATO: "GERÇEK İŞSİZ SAYISI 5.5 MİLYON"

-Ankara Ticaret Odası'nın belirlemelerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'deki gerçek işsizlik oranı yüzde 19 olurken, işsiz sayısı ise 5.5 milyon oldu.

-TÜKETİCİ, MARKETTE KARTLA 1.6 MİLYAR YTL HARCADI

-Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre, tüketiciler market alış verişi için nisan ayında kredi ve banka kartlarıyla toplam 1 milyar 629.9 milyon YTL'lik harcama yaptı. Söz konusu dönemde benzin istasyonlarında kartlarla yapılan harcama tutarı 1 milyar 531.5 milyon YTL oldu.

-RTÜK'TE İLGİNÇ TASARRUF ÖNLEMLERİ

-RTÜK, önümüzdeki ay içerisinde devreye girecek ve yereller dahil tüm radyo ve televizyonların izlenmesini olanaklı hale getirecek olan Sayısal Arşiv ve Analiz Sistemi nedeniyle, elektrikli cihazların çalıştırılmasında tasarrufa gitme kararı aldı.

-AVRASYA UZMANI: ?KARABAĞ SORUNU YAKINDA ÇÖZÜMLENEMEZ?

-ABD'deki Dünya Güvenlik Enstitüsü'nün Rusya ve Avrasya Projesi Direktörü Nikolai Zlobin, Karabağ sorununun askeri yöntemlerle çözümlenmesine karşı çıkarken taraf ülkeler ile Rusya ve ABD'de yapılacak seçimler nedeniyle Karabağ sorununun yakında çözümleneceğini sanmadığını söyledi. Nikolai Zlobin ayrıca, Azerbaycan ya da Ermenistan'ın çözüm için askeri yollara başvurması halinde Rusya ve ABD'nin tutumlarını büyük ölçüde sertleştireceğini öne sürdü.


Gündem- 22 Mayıs 2007- Salı

1- Savunma Sanayii Fuarı açılıyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IDEF 2007 Savunma Sanayi Fuarı'nın, 75. yıl Ankara Hipodromu'ndaki açılışına katılacak.

- Açılışa, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de iştirak edecek.

- Fuarda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı akrobasi timi "Türk Yıldızları" gösteri yapacak.

2- Damlama ve yağmurlama sulama sisteminin yaygınlaştırılması...

- Başbakan Erdoğan, damlama ve yağmurlama sisteminin Türkiye çapında yaygınlaştırılması amacıyla, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Hazine arasında yapılacak imza törenine katılacak.

- Törende Devlet Bakanı Ali Babacan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de bulunacak.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Atatürkçü Düşünce Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Hatice Münise, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Panama'nın Türkiye'ye akredite Roma Büyükelçisi Eudoro Jaen Esquivel, Cumhurbaşkanı Sezer'e Çankaya Köşkü'nde güven mektubunu sunacak.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa merkezde onarılan vakıf eserlerini yerinde inceleyecek.

- Arınç, Manisa Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret edecek.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunacak.

- Baykal, vefat eden CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder'in Samsun'daki cenaze törenine katılacak.

- Deniz Baykal, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini de parti genel merkezinde kabul edecek.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep'te Güneykent ve Gazikent Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin ortak açılış törenine katılacak.

- Tüzmen, 2. Irak Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen Türk-Irak işbirliği seminerinde de konuşacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Elektrik İletişim AŞ'ye ait çeşitli illerdeki 70 projeyi, kurumun Gölbaşı tesislerinde toplu olarak hizmete açacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) genel kuruluna katılacak.

- Daha sonra Kahramanmaraş'a geçecek olan Bakan Coşkun, Valiliği ziyaret edecek, Narlı Küçük Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katılacak.

9- Anavatan Partisi TBMM grup toplantısında son gelişmeler değerlendirilecek.

10- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının açılışında konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, sit ve koruma alanları içinde bulunan ve tapuda kayıtlı olmayan taşınmazların zilyetliği konusundaki yasa teklifi görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, geçici köy korucularının Devlet Memurları Kanununa tabi olmasını ve sosyal güvenliklerinin sağlanmasını öngören yasa teklifleri ele alınacak.

- Milli Eğitim Komisyonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik içeren tasarı görüşülecek.

- KİT Komisyonu, Devlet Demiryolları İşletmesinin 2005 yılı hesaplarını denetleyecek.

12- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Bilgi Üniversitesinde konferans verecek.

13- Türkiye Cumhuriyeti'nin 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, ölümünün 25. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

14- Toplantı... Tören... Festival...Konferans...

- Çevre ve Orman Bakanlığının işbirliğinde 5-9 Haziran 2007 tarihleri arasında Kocaeli'nde düzenlenen "ÇET'07-Kocaeli Çevre Teknolojileri Fuarı" ve "Uluslararası Çevre Yatırım ve İşbirliği Konferansı" basın toplantısıyla tanıtılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Beydağ Baraj şantiyesinde incelemelerde bulunacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi ağaç dikme törenine katılacak.

- 30. Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali, festivale katılan konuk ülke heyetlerinin, Giresun Adası ziyareti ve kortej yürüyüşü ile sona erecek.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "AB Temel Bilgileri ve AB Türkiye İlişkileri" konulu seminer, İzmir'in Selçuk ilçesinde yapılacak.

- Uluslararası Gübre Sanayi Birliğinin (IFA) "Yıllık Konferansı" İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- İstanbul Teknik Üniversitesi, HP ve Intel'in teknolojik desteği ve Türk bilişim firması Proline'nin entegratörlüğünde kurulan "Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi"ne ilişkin bilgilendirme toplantısı yapılacak.10.00)

15- Türkiye'nin akciğerleri büyüyor...

- Son 30 yılda ormanlık alanlarda yıllık yaklaşık 30 bin hektarlık büyümenin

sağlandığı Türkiye'nin, dünyada orman varlığını artıran 20 ülkeden biri

olduğu bildirildi.

- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci: "Kayıtlarımıza göre, son 30 yılda 1

milyon hektar ormanımız arttı."

16- Dünya Tekvando Şampiyonası, Çin'in başkenti Pekin'de sona eriyor.

17- Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası Tekstilkent Arena'da devam edecek.

18- Türk Telekom Lig A'ya yükselme mücadelesi, Bursa'da 2 maçla sürüyor.

- Giresunspor ile Kahramanmaraşspor, Marmaris Belediyesi ile Etimesgut Şekerspor karşı karşıya gelecek.

19- Türk Hava Yolları ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi arasında THY Genel Müdürlüğü'nde sponsorluk anlaşması imzalanacak.

20- Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları Burhan Felek Spor Kompleksi'nde yapılacak.

21- Fenerbahçe, 3. kalecisiyle şampiyonluğa ulaştı...

- Sezona 3. kaleci olarak başlayan Serdar, 23. haftadan beri ilk 11'de sahaya çıkarak, takımın şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

- Ligde 11 maç oynayan Serdar, toplam 10 gol yerken, 5 maçta kalesini gole kapadı.

- Volkan ligde 15 maçta 13, Rüştü ise 8 maçta 8 gol yedi.

22- Futbolda Avrupa'nın en büyük kupası 52. sahibini arıyor.

- İtalya'nın Milan ile İngiltere'nin Liverpool takımları, Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde yarın karşılaşacak.

- İki ekip, 2005'de İstanbul'da tarihe geçen finalin rövanşında bu kez Atina'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber