İşe Girişlerde Sağlık Raporu İstenmeyecek

10 Nisan 2007 tarihinde yayımladığımız özel haberde Başbakanlığın tarihi bir reform hazırlığı yürüttüğünü, bu kapsamda, kamu kurumlarınca müracaat veya atama sırasında istenen sağlık kurulu, askerlik, adli sicil kaydı gibi bir çok belgenin artık istenmeyeceğini sadece adayın beyanının esas alınacağını belirtmiştik. Bu konudaki hazırlık çalışmalarının ilki sağlık kurulu raporlarında uygulanacak olup, ilk değişiklik de 22/05/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Başkanlığının uzman yardımcılığı ve uzmanlığı sınav, görev, çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelikte bugün önemli bir değişiklik yapılmıştır. Yönetmeliğin 15. maddesinin (a) bendi değiştirilmiştir. Yapılan değişiklik şu şekildedir:

"Başbakanlıktan:

DEVLET PERSONEL UZMAN YARDIMCILIĞI VE UZMANLIĞI SINAV, GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ?2/11/2002 tarihli ve 24924 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Devlet Personel Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Sınav, Görev, Yetki, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a)bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?a) Her bölge ve iklim şartlarında görev yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair yazılı beyan,?
MADDE 2 ?Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan yürütür."

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

1- Devlet Personel Başkanlığı yaptığı bu değişilik ile daha önce yönetmelikte yer alan "a)Her bölge ve iklim şartlarında görev yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet hastanelerinin birinden alınacak sağlık kurulu raporu," şartını ?a) Her bölge ve iklim şartlarında görev yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair yazılı beyan,? olarak değiştirmiştir.

2- Bu değişiklik uzman ve uzman yardımcısı kadrolarına yapılacak atamalarda sadece beyanın esas alınacağını adaydan herhangi bir belge istenmeyeceğini göstermektedir.

3- Bu değişikliğin bir benzeri diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da yapılacaktır. Konuya ilişkin olarak başbakanlıkta oluşturulan ?Sağlık Raporları Çalışma Grubu? raporu aşağıda yer almaktadır.


SAĞLIK RAPORU VE SAĞLIK KURULU RAPORLARINDA YENİDEN YAPILANMA

I ? GİRİŞ

Kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlardan ve çalışan personelden istediği sağlık raporu ve sağlık kurulu raporlarının sağlık kuruluşları ile çalışanlarının iş yükünü artırması, kırtasiyeciliğe ve bürokrasiye neden olarak hasta bakım hizmetlerini aksatması nedenleriyle azaltılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A-7 nci maddesinde, 21/04/2005 tarihli ve 5335 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle, Devlet memurluğuna alınacaklarda aranacak genel ve özel şartlar arasında yer alan ?vücut veya? ile ?vücut sakatlığı ile özürlü? ibareleri kanun metninden çıkarılmıştır.

Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklik ile sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde sunumunun sağlanması gerekleri dikkate alınarak, sağlık raporu ve sağlık kurulu raporlarının azaltılması için Müsteşarlık Makamının 16/11/2007 tarihli ve 1256 sayılı onayı ile ?Sağlık Raporları Çalışma Grubu? oluşturulmuştur. Bu grubun yürüttüğü çalışmalar sonucunda gerekli mevzuat taraması yapılmış, kurum ve kuruluşlara ait olmak üzere 1 tebliğ, 72 adet yönetmelik, 1 tüzük ve 5 adet kanunda değişiklik yapılması öngörülerek gerekli taslak çalışmaları yapılmış ve ilgili kurumlara teklif edilmek üzere gönderilmesi benimsenmiştir.

II ? ÇALIŞMANIN AMACI

Bu çalışmanın amacı; kamu yönetiminde yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, sağlık hizmet sunumunda, sağlık kurum ve kuruluşlarımızca giderek artan hizmet talebinin etkin bir şekilde karşılanması, bürokratik formalitelerden kaynaklanan iş ve işlemlerin azaltılması ve kolaylaştırılması, dolayısıyla hasta memnuniyetinin artırılmasıdır.

Halen çeşitli konularda vatandaşlarımızdan istenilen sağlık raporlarının farklılık arz etmesi, bu raporları düzenleyen sağlık kurumlarımızın iş yoğunluğunun gereksiz yere artmasına sebep olmaktadır. Bu çerçevede sağlık kurumlarımızın iş yükünün azaltılması ve vatandaşlarımızın iş gücü, zaman ve kaynak kayıplarının önlenebilmesi amacıyla bu yönde bir düzenleme yapılması gerekli görülmüştür.

III ? ÇALIŞMANIN YÖNTEMİ

Sağlık raporları ile ilgili işlemlerde yeniden yapılanma amacıyla Başbakanlık Müsteşarlık Makamının oluru ile isimleri ve görev unvanları aşağıda belirtilen kişilerden oluşan ?Sağlık Raporu Çalışma Grubu? kurulmuştur.

1 - Dr. Alaattin DİLSİZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı

2 - Nusrettin KILIÇ Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı Başbakanlık Uzmanı

3 - Murat UĞURLU Maliye Bakanlığı BÜMKO Genel Md. Daire Başkanı

4 - Adem DİNÇ Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı

5 - Dr. Serdar BORA Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Şube Müdürü

6 - Dr. Altuğ NARLI Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı

7 - Dr. İhsan ŞAHİN Özel Sağlık İşletmeleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

8 - Arif KOCA Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği Başkanı

Ayrıca,

1- Talat BAYRAKTAR İdareyi Geliştirme Başkanlığı Başbakanlık Uzmanı

2- Leyla ÜNALAN Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı, Şube Müdürü

3- Gültekin BAYRAKTAR Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

çalışmalara sürekli katılarak büyük katkı sağlamışlardır.

Grup haftada iki gün toplanarak;

Sağlık raporu ve sağlık kurulu raporları ile ilgili olarak mevcut durumu,

Sağlık raporu ve sağlık kurulu raporları ile ilgili Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan mevzuat dokümanlarını,

gözden geçirmiş ve incelemiştir.

Bu kapsamdan hareketle;

1 ? Çalışma grubu tebliğler üzerinde yaptığı incelemede, öncelikle Maliye Bakanlığı tarafından her yıl uygulamaya konulan ?Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği?nde yer alan ?sağlık raporu? ve ?sağlık kurulu raporları?dan gereksiz olanları ayıklamış veya derecelerini değiştirmiş,

2 ? İlgili 271 adet yönetmeliği tarayarak değerlendirmiş ve 72 adedi ile ilgili değişiklik taslağını (EK-1),

3 ? 24 adet tüzüğü inceleyerek 1 adedi için değişiklik taslağını (EK-2),

4 ? Kanunlar üzerinde yaptığı çalışma sonucunda 5 adet kanun ile ilgili değişiklik taslağını (EK-3),

hazırlamıştır.

IV ? SONUÇ

Çalışma Grubunun hazırladığı mevzuat ile ilgili taslaklar ve öneriler 7 Şubat 2007 günü Başbakanlık Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer'in başkanlığında Müsteşar Yardımcısı Dr. M. E. Zararsız, Devlet Personel Başkanı Jale Ü. Aygül, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Birol Aydemir ve İdareyi Geliştirme Başkan Vekili Dr. Birol Ekici ile çalışma grubu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda değerlendirilmiştir.

Sayın Başbakanlık Müsteşarının;

a) Tebliğ ile ilgili çalışmanın, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilave bir görüşü varsa bu görüşü doğrultusunda Maliye Bakanlığınca işleme konulması,

b) Yönetmelik taslaklarının işleme konulması için bir yazı ekinde ilgili kurumlara gönderilmesi,

c) Tüzük taslağının aynı şekilde işlem görmesi,

d) Yasa taslaklarının ise sürecin zaman alması nedeniyle gerekirse TBMM'de verilecek önergelerle hayata geçirilmesi,

yönündeki talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda hazırlanan 72 adet yönetmelik taslağı ve 1 adet tüzük taslağı yürürlüğe konulması için 14/02/2007 tarihli ve 542.452 sayılı yazı ile ilgili kurumlara teklif edilmek üzere gönderilmiştir.

Hazırlanan Yasa Değişiklik Taslağı ise yasalaştırılması için çalışmaların yürütülmesi amacıyla Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğüne sunulmuştur.

EK ? 1: YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİK TASLAKLARI

Başbakanlık

BAŞBAKANLIK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE BAŞBAKANLIK

UZMANLIĞI YETERLİK SINAVLARI İLE ATAMA, YETİŞTİRİLME, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 13/6/2002 tarihli ve 24784 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş ve Başbakanlık Uzmanlığı Yeterlik Sınavları İle Atama, Yetiştirilme, Görev, Yetki ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in 7 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Giriş Sınavında başarılı olan adaylardan, atama yapılmadan önce, ayrıca, görev yapmasına engel bir hâli olmadığına ilişkin yazılı beyanı istenir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Başbakan yürütür.

Devlet Personel Başkanlığı

YURT İÇİNDE MECBURİ HİZMET KARŞILIĞI ÖĞRENCİ OKUTMA VE İHTİSAS YAPTIRMA HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 18/5/1983 tarihli ve 83/6622 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yurt İçinde Mecburi Hizmet Karşılığı Öğrenci Okutma ve İhtisas Yaptırma Hakkında Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (VIII) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?VIII- Girebileceği görev için özel sağlık şartlarını taşımak,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (IV) bendi yürürlükten kaldırılmış, 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (I) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?I - Sağlık raporu ile yer değiştirmelerine gerek gösterilmesi halinde,?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer,

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Dış Ticaret Müsteşarlığı

İHRACATI GELİŞTİRME ETÜD MERKEZİ PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 11/1/2002 tarihli ve 2002/3599 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi Personel Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Hizmetin yürütülmesine engel bir halin bulunmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini ilgili Devlet Bakanı yürütür.

Adalet Bakanlığı

ADALET BAKANLIĞI CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/11/1997 tarihli ve 23157 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin son fıkrasında yer alan ?sağlık kurulu raporu? ibaresi kaldırılmıştır.

?b) Her türlü iklime ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna ilişkin yazılı beyanda bulunmak,?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer,

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Adalet Bakanlığı

ADALET BAKANLIĞI BURSLU ÖĞRENCİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 14/10/1988 tarihli ve 19959 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Burslu Öğrenci Yönetmeliği'nin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) 6'ncı maddenin (g) bendindeki şartları taşıyan Sağlık raporu,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Hastanelerde tedavi imkânı bulunmadıkları belirtilenler, özel sağlık kuruluşlarında da yatarak veya ayakta tedavi ettirilirler. Her türlü sağlık giderleri Bakanlıkça ödenir. Yatarak tedavi gören veya istirahat raporu alan burslar izinli sayılırlar.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer,

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

İçişleri Bakanlığı

EVLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/7/1985 tarihli ve 85/9747 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Evlendirme Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Sağlık raporunun bulunmaması;

24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa dayanılarak, 17/8/1931 tarihli ve 11682 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Evlenme Muayenesi Hakkında Nizamnamede öngörülen usul ve esaslar doğrultusunda sağlık raporu alınmaması durumunda evlenme yapılamaz?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Sağlık kurum ve kuruluşlarından alınacak sağlık raporu,?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

İçişleri Bakanlığı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DENETÇİLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 22/9/2004 tarihli ve 25591 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçileri Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

İçişleri Bakanlığı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 11/4/1984 tarihli ve 18369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (D) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?D) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

İçişleri Bakanlığı

İL ÖZEL İDARELERİ, BELEDİYELER VE İL ÖZEL İDARELERİ VE BELEDİYELERİN KURDUKLARI BİRLİKLER İLE BUNLARA BAĞLI

DÖNER SERMAYELİ MÜESSESE VE İŞLETMELERDE, İLK DEFA MEMURİYETE ATANACAKLARA AİT SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 23/6/1987 tarihli ve 19496 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlikler İle Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Müessese ve İşletmelerde, İlk Defa Memuriyete Atanacaklara Ait Sınav Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Dışişleri Bakanlığı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TÜRK UYRUKLU SÖZLEŞMELİ SEKRETER

SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 30/3/1984 tarihli ve 18357 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Dışişleri Bakanlığı Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınav Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Dışişleri Bakanı yürütür.

Maliye Bakanlığı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA UZMANLARI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/8/1998 tarihli ve 23439 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu Mali Suçları Araştırma Uzmanları Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU BAŞKANLIĞI MALİYE UZMANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/12/1994 tarihli ve 22151 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Maliye Bakanlığı Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Maliye Uzmanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEVLET GELİR

UZMANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 25/12/1994 tarihli ve 22152 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Devlet Gelir Uzmanlığı Görev, Çalışma ve Atama Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GELİR UZMANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 25/12/1994 tarihli ve 22152 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Gelir Uzmanlığı Görev, Çalışma ve Atama Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERGİ DENETMENLERİ GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/12/1994 tarihli ve 22151 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Vergi Denetmenleri Görev, Yetki, Çalışma ve Atama Yönetmeliğinin 18 inci maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, VERGİ İSTİHBARAT UZMANLIĞI GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/1/1997 tarihli ve 22873 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, Vergi İstihbarat Uzmanlığı Görev, Yetki, Çalışma ve Atama Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI GELİRLER KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 30/11/1973 tarihli ve 14728 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEVLET MALLARI UZMANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 25/8/1995 tarihli ve 22385 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Devlet Malları Uzmanlığı Görev, Çalışma ve Atama Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 3/4/1977 tarihli ve 15898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Kontrolörleri Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Adaylar sınavlara giriş koşulları ile ilgili belgeleri eleme sınavı için başvuru esnasında personel Genel Müdürlüğüne vermemişlerse, giriş sınavına başvuru esnasında Başkanlığa verirler. Giriş sınavının yazılı bölümünde başarılı olanlar, sağlık durumu itibariyle yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduklarına dair yazılı beyanda bulunurlar.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE UZMANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 19/7/2001 tarihli ve 24467 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Muhasebe Uzmanlığı Görev, Çalışma Ve Atama Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT KONTROLÖRLERİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 7/6/1989 tarihli ve 20188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Kontrolörleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Adaylar (b), (c), (d) ve (e) bentlerindeki hususlarla ilgili belgeleri Meslek Giriş Sınavına başvuru esnasında Başkanlığa verirler. Meslek Giriş Sınavının yazılı bölümünde başarılı olanlar (f) bendi ile ilgili hususu, yazılı şekilde beyan eder, (g) bendinin gerektirdiği araştırma ise sadece Meslek Giriş Sınavının yazılı bölümünü kazanmış adaylar hakkında, Genel Müdürce, Kontrolörlere yaptırılır.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI TASFİYE KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -28/3/1991 tarihli ve 20828 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Tasfiye Kontrolörleri Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Giriş sınavını kazananlardan; sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna ilişkin yazılı beyanda bulunanlar, yetiştirilmek üzere Stajyer Tasfiye Kontrolörü olarak atanırlar.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Adaylardan Meslek Giriş Sınavının yazılı bölümünde başarılı olanlar, 15 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen hususu yazılı beyan ile belgelerler. (e) bendinin gerektirdiği araştırma, sadece Meslek Giriş Sınavının yazılısını kazanmış adaylar hakkında, Başkanlıkça sözlüden önce Kontrolörlere yaptırılır.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE BAKANLIĞI HESAP UZMANLARI KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 8/7/1970 tarihli ve 13542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Yönetmeliğinin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanda bulunması,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MALİYE TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 21/5/1964 tarihli ve 11708 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK DENETMENLERİNİN GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA VE ATAMA USULÜNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/8/1995 tarihli ve 22384 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Müdürlüğü Milli Emlak Denetmenlerinin Görev, Yetki, Çalışma ve Atama Usulüne İlişkin Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEVLET MUHASEBE UZMANLARI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/7/1995 tarihli ve 22338 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Devlet Muhasebe Uzmanları Görev Ve Çalışma Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Maliye Bakanlığı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE DENETMENLERİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 5/7/1995 tarihli ve 22334 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Muhasebe Denetmenleri Görev Ve Çalışma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Milli Eğitim Bakanlığı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA BURS, PARASIZ YATILILIK VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 5/10/1983 tarihli ve 83/7166 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim Ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık Ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Bulundukları sınıfta bir yıllık olup sınıfını geçmiş olmak (uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık kurumlarından alınmış sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler hariç),?

MADDE 2 - Aynı yönetmeliğin 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Birinci fıkranın (a) bendine göre, okul değiştirme isteklerinde, öğrencinin nakletmek istediği yerde öğrenimine devam etmesinin sağlık yönünden lüzumlu olduğunu belirtir uzman hekim tarafından düzenlenecek sağlık raporu alması, burslu öğrencilerden sağlık raporu istenmemesi,?

MADDE 2 ? Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Milli Eğitim Bakanlığı

TÜRK ÖĞRENCİLERİN YABANCI ÜLKELERDE ÖĞRENİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 29/1/1993 tarihli ve 93/4074 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Öğrencilerin Yabancı Ülkelerde Öğrenimleri Hakkında Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

? Yapılan sınav sonucunda resmi-burslu öğrenciliğe aday olanlar sağlık raporu almak zorundadırlar.?

MADDE 2 ? Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer,

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Milli Eğitim Bakanlığı

MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 3/7/2002 tarihli ve 24804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Denizcilik ve benzeri özel alanlarda eğitim göreceklerden gerekli sağlık koşullarını taşıdığına dair ilgili mevzuata göre yetkili kılınmış sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış Sağlık raporu istenir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 76 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (g) bendi ile aynı maddenin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

? e) Doğal afet ve Sağlık raporu ve benzeri nedenlerden herhangi birinin meydana gelmesi, ?

?g) Kayıttan sonra sağlık durumunda meydana gelen olumsuzlukların Sağlık raporu ile belgelendirilmesi,?

?Ancak, velinin kamu görevi veya iş yeri nakli, ikâmet değişikliği, can güvenliği, Sağlık raporu gibi nedenlere dayalı olarak nakil komisyonunca yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülenlerin nakilleri dönem içinde de yapılabilir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür

Milli Eğitim Bakanlığı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/8/1999 tarihli ve 23792 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?b) Öğrencilerin hastalık nedeniyle nakletmek istediği yerde öğrenimlerine devam etmelerinin gerekli olduğunu belirten Sağlık raporu almaları,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür

Milli Eğitim Bakanlığı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -3/10/1993 tarihli ve 21717 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 17 maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür

Milli Eğitim Bakanlığı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 3/2/1987 tarihli ve 19361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin 37 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ?Aynı Yönetmeliğin (EK ? 4)'ünde yer alan form dilekçenin EKLER kısmının 6 ncı sırası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?6- Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 3 ? Maliye Bakanlığı ile Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür

Milli Eğitim Bakanlığı

ÖĞRETMEN VE EĞİTİM UZMANI YETİŞTİREN YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA PARASIZ YATILI VEYA BURSLU ÖĞRENCİ OKUTMA VE BUNLARA YAPILACAK SOSYAL YARDIMLARA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 3/1/1990 tarihli ve 20391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretmen ve Eğitim Uzmanı Yetiştiren Yüksek Öğretim Kurumlarında Parasız Yatılı Veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Sağlıklı olmak (kekemelik, körlük, topallık, çolaklık, şaşılık, sağırlık, cücelik, kamburluk ve bulaşıcı kellik, dikkati çeken tikler ve ruhî bir ârızası bulunmadığını Sağlık raporu ile belgelemek),?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Sağlık raporu?,

MADDE 3 ? Maliye Bakanlığı ile Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 31/08/1991 tarihli ve 20977 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmelik'in 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (E) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?E) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (F) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddenin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

?F) Sağlık durumunun görev yapmasına engel bir hali olmadığına dair yazılı beyanı,?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskan Bakanı yürütür.

Sağlık Bakanlığı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI İŞLETME YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/9/1982 tarihli ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?'Her çeşit mal ullük, Tüberküloz, Kanser, Kronik böbrek, organ nakli, akıl hastalığı, Hayatını başkasının yardımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özürlü olduğu tespit edilecek eş, çocuklar ile kardeşlerin eğitimlerini sürdürmeleri için memurun talebi üzerine eğitim kuruluşunun bulunduğu ilde uygun bir kadroya atanma talebi, Özürlülük sınıflandırması, 20 günü geçen istirahat için gerekli sağlık kurulu raporları; var ise ilgili daldan üç uzmanın katılımı ile, aynı dalda üç uzman bulunmaması halinde ise ilgili dal uzmanı ile birlikte öncelikle bu uzmanlık dalına en yakın uzmanlık dalından olmak üzere, baştabibin seçeceği diğer dallardan uzmanların katılımı ile üç uzman tabipten oluşturulacak sağlık kurulunca verilir."

"Tedavi, 20 güne kadar istirahat, ortez-protez temini, İlaç kullanımı ve katkı payı muafiyeti için gerekli sağlık raporları, her yıl bütçe uygulama tebliğinde belirlenen esas ve usullere göre verilir."

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Sağlık Bakanlığı

MEMURLARIN HASTALIK RAPORLARINI VERECEK HEKİM VE SAĞLIK KURULLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 30.12.1980 tarihli ve 8/2175 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 10 ? 657 sayılı Kanunun değişik 105 inci maddesinde belirtilen en uzun süreler kadar hastalık izni alan memurun göreve başlayabilmesi için iyileştiğine ve o günkü haliyle göreve başlamasında sağlık yönünden bir mahzur bulunmadığına dair Sağlık raporu almış olması gerekir. Bu rapor yurt dışında mahalli usule göre düzenlenir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Sağlık Bakanlığı

DİŞ PROTEZCİLİĞİ DALINDA KALFALIK BELGESİ SAHİPLERİNE DİŞ PROTEZ TEKNİSYENLİĞİ MESLEK BELGESİ VERİLMESİ

HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 16/12/2004 tarihli ve 25672 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Diş Protezciliği Dalında Kalfalık Belgesi Sahiplerine Diş Protez Teknisyenliği Meslek Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik'in 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini, Sağlık Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı yürütür.

Sağlık Bakanlığı

GÖZLÜKÇÜLÜK RUHSATNAMESİ VERİLMESİ İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLECEK KURS VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

YÖNETMELİK

MADDE 1- 17/12/2004 tarihli ve 25673 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gözlükçülük Ruhsatnamesi Verilmesi İçin Gerçekleştirilecek Kurs ve Sınav Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Sağlık Bakanlığı

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ECZA DEPOLARI VE ECZA DEPOLARINDA BULUNDURULAN ÜRÜNLER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/10/1999 tarihli ve 23852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığından Ecza Depoları ve Ecza Depolarında Bulundurulan Ürünler Hakkında Yönetmeliğin (EK ? 1) ?inde yer alan Ecza Deposu Açılışında İstenilen Belgeler kısmının beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür

Sağlık Bakanlığı

SAĞLIK EĞİTİM ENSTİTÜLERİ GENEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 23/8/1983 tarihli ve 18230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Eğitim Enstitüleri Genel Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanda bulunması,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Sağlık durumu, enstitü öğrenimini takibe elverişli olmak, (Bu durum ilgilinin yazılı beyanda bulunmasıyla belirlenir ve sınavı kazananlardan istenir),

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Sınavı kazanan adayın, sağlık durumunun enstitü öğrenimini takibe elverişli olduğuna dair ilgilinin yazılı beyanını , enstitüce önceden belirlenen tarihe kadar müdürlüğe vermiş olması,

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür

Sağlık Bakanlığı

SAĞLIK MESLEK LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 13/11/1979 tarihli ve 16808 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Meslek Liseleri Yönetmeliğinin 89 uncu maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (b) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?b) Sağlığı, girmek istediği mesleğin öğretim ve yürütülmesine elverişli oldu­ğunu gösterir, ilgilinin yazılı beyanda bulunmuş olması, kekemelik, şaşılık, körlük, sağırlık, topallık, kamburluk, cücelik ve benzeri özürler okullara alınmaya engel özür­lerdir. Bu gibilerin özürleri okula kayıtlarında okul müdürlüğünde saptandığı tak­dirde sağlık raporu almış olsalar bile kayıtları yapılmaz.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 91 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendi kaldırılmıştır.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Uzman hekim tarafından düzenlenecek Sağlık raporu ile lüzum gösterilenlerin,?

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür

Sağlık Bakanlığı

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 2/9/2003 tarihli ve 25217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür

Ulaştırma Bakanlığı

ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARININ AÇILMASI, İŞLETİLMESİ

VE ARAÇ MUAYENESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -23/9/2004 tarihli ve 25592 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'in 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer,

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

GIDA VE GIDA İLE TEMASTA BULUNAN MADDE VE MALZEMELERİN

PİYASA GÖZETİMİ, KONTROLÜ VE DENETİMİ İLE İŞYERİ

SORUMLULUKLARINA DAİR YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 30/3/2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gıda ve Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili Ve Üretim İzni İşlemleri İle Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmelik'in 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?2) Satış ve toplu tüketim yerlerinde gıda ile temasta bulunan personelin sağlık kuruluşlarından alınmış sağlık raporu olmalıdır. Çalışanların periyodik sağlık kontrolleri, ilgili mevzuatına göre yapılarak sağlık karnelerine işlenmelidir. Bu uygulamalardan işyeri sahibi veya tüzel kişiliğin yasal temsilcisi sorumludur.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

SU ÜRÜNLERİ TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞ YERLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 19/6/2002 tarihli ve 24790 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yerleri Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?k) Tüm çalışanlar ve işçiler için, işe başlamadan önce bir sağlık kurumundan alınan ve su ürünleri tesislerinde çalışabilir ifadesinin yer aldığı sağlık raporu bulunmalıdır. Periyodik sağlık kontrolleri ise, portör muayeneleri ve akciğer raporunu gösterecek şekilde 3 ayda bir yapılarak sağlık kartlarına işlenmelidir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?k) Tüm çalışanlar ve işçiler için işe başlamadan önce bir sağlık kurumundan alınan ve su ürünleri tesislerinde çalışabilir ifadesinin yer aldığı sağlık raporu bulunmalıdır. Peryodik sağlık kontrolleri ise, portör muayeneleri ve akciğer raporunu gösterecek şekilde 3 ayda bir yapılarak sağlık kartlarına işlenmelidir.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 26 nci maddesinin birinci fıkrasının (n) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?n) Çalışan personelin bir sağlık kurumundan alınmış sağlık raporu olmalıdır. Bu personelin periyodik sağlık kontrolleri 3 ayda bir yapılarak sağlık karnelerine işlenmelidir. Bu uygulamalardan işyeri sahibi/yöneticisi sorumludur.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?g) Semt pazarlarında su ürünü satanlar, genel hijyen kurallarına uygun giyinmiş olmalı ve çalışanların bir sağlık kurumundan alınmış sağlık raporu bulunmalıdır. Bu personelin periyodik sağlık kontrolleri 3 ayda bir yapılarak sağlık karnelerine işlenmelidir.?

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

TARIM MESLEK LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/5/1998 tarihli ve 23338 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Meslek Liseleri Yönetmeliğinin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 26- Okul müdürü her stajyer öğretmen için ayrı ayrı hazırlanan dönem sonu raporlarını, örnek dersler değerlendirme raporlarını ve stajyer öğretmenin yıl içindeki çalışmalarını dikkate alarak stajyerliğin kaldırılmasını uygun görür ve durumu Bakanlığa bildirir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Tarım hizmetlerinde çalışmaya engel bir halin olmadığına dair yazılı beyanda bulunmak,?

MADDE 3?Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 19/10/2002 tarihli ve 24911 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Giriş sınavını kazanan ve atanmaya hak kazanan asıl adayların, atanabilmek için, sağlam ve yurdun her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim şartlarında yolculuk etmeye dayanıklı olduğuna dair yazılı beyanı ve askerlik görevini yaptığını veya tecilli durumunu gösterir belgenin aslı veya noterlikçe onaylı suretini de belge olarak vermeleri gerekmektedir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI TEŞKİLATLANMA VE DESTEKLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLÖRLERİ ATAMA, GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 15/10/2003 tarihli ve 25260 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma Ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kontrolörleri Atama, Görev Ve Yetki Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?b) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCILIĞI

VE UZMANLIĞI ATAMA, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -31/10/2000 tarihli ve 24216 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışma Uzman Yardımcılığı Ve Uzmanlığı Atama, Görev Ve Çalışma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI YURTDIŞI İŞÇİ HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI VE UZMANLIĞI ATAMA, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 8/2/2004 tarihli ve 25367 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yurtdışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -16/10/1996 tarihli ve 22789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI VE

UZMANLIĞI SINAV, GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 11/6/2004 tarihli ve 25489 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Sınav, Görev, Yetki, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞI VE UZMANLIĞI ATAMA,

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 11/6/2004 tarihli ve 25489 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/4/2002 tarihli ve 24713 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI İÇ TİCARET KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 2/10/2004 tarihli ve 25601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Kontrolörleri Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TEŞKİLATLANDIRMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOOPERATİFLER KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/12/2000 tarihli ve 24255 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Kooperatifler Kontrolörleri Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?ç) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TÜKETİCİ VE REKABET UZMANLIĞI SINAV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/4/1995 tarihli ve 22267 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabet Uzmanlığı Sınav ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylardan, ataması yapılmadan önce ayrıca, Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı istenir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 16- Giriş sınavını kazananlardan 7 nci madde ile alınan belgeleri kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içinde teslim edenler, Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı olarak atanırlar.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TÜKETİCİNİN VE REKABETİN KORUNMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLÖRLER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/10/2000 tarihli ve 24195 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü Kontrolörler Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olan adaylardan, atanması yapılmadan önce görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair yazılı beyanı istenir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 27/3/1999 tarihli ve 23652 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 14/5/1993 tarihli ve 21518 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

HALK KÜLTÜRLERİNİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOLKLOR ARAŞTIRMACISI VE UZMANLIK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 17/3/1993 tarihli ve 21527 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı ve Uzmanlık Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

KÜLTÜR BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 21/5/1991 tarihli ve 20877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?C) 5 inci maddenin (D) bendinde belirtilen durumu gösterir, ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür

Kültür ve Turizm Bakanlığı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR VE TURİZM UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE KÜLTÜR VE TURİZM UZMANLIĞI YETERLİK SINAVLARI İLE ATANMA, YETİŞTİRİLME, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 8/5/2004 tarihli ve 25456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı Giriş ve Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yeterlik Sınavları İle Atanma, Yetiştirilme, Görev, Yetki ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

TURİZM BAKANLIĞI MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE MÜFETTİŞLİK YETERLİK SINAVI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/2/1991 tarihli ve 20773 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Ve Müfettişlik Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?C) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanını almak,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür

Kültür ve Turizm Bakanlığı

TURİZM İŞLETMELERİNE PERSONEL YETİŞTİRME TEMEL

EĞİTİM KURSLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 4/6/1995 tarihli ve 22303 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm İşletmelerine Personel Yetiştirme Temel Eğitim Kursları Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı,?

MADDE 2 ?Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür

Çevre ve Orman Bakanlığı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATAMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/6/2004 tarihli ve 25502 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre Ve Orman Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atamalarına İlişkin Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) (A) Özür Grubuna dayanarak yer değiştirme veya yerinde kalma talebinde bulunabilmesi için, kendisinin, eşinin veya Kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye girdiğinin veya görev yerinin değişmesi halinde tehlikeye gireceğinin tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Personelin; eşi ve çocukları haricindeki diğer kimseler için, bakmakla yükümlü olduğunu, bakacak başka kimsenin bulunmadığını ve varsa bakmakla yükümlü diğer kişilerin durumunu, Devlet Memurları Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine uygun belgelerle ispat etmesi gerekir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Orman Bakanı yürütür.

Çevre ve Orman Bakanlığı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/6/2004 tarihli ve 25487 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre Ve Orman Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 35 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yazılı sınavı kazanan adayların sağlam ve yurdun her yerinde her türlü iklim şartlarında görev yapabileceğine dair yazılı beyanı ve askerlik görevini yaptığını veya tecilli durumunu gösterir belgenin aslı veya noterlikçe onaylı suretini sözlü sınavdan önce vermeleri zorunludur.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Orman Bakanı yürütür.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 31/5/1982 tarihli ve 8/4821 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sermaye Piyasası Kurulu Personel Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin (B) bendinin (d) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

?d) Devamlı olarak görev yapmasına engel bir durumu olmadığını gösterir kişiden alınan yazılı beyan,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 89 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 89 - Kurul personelinin görev yerinde tedavisinin tıbben olanaksız bulunduğunun Kurul Hekimliği'nce verilen gerekçeli raporla belgelendirilmesi üzerine personel, acil olmayan hallerde Başkanlık'ça belirlenecek, acil hallerde ise Kurul hekimi tarafından gösterilecek yer sağlık kuruluşunda ayakta veya yatarak tedavi ettirilir.

Personelin aile fertlerinin bulunduğu yerden başka yerde tedavi edilebilmesi; Kurul hekiminin havalesi üzerine, o yerde tedavisine tıbben olanak bulunmadığının hastane sağlık raporu ile belgelendirilmesine bağlıdır.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 91 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 91 ? Hastalıklarının yurt içinde tedavisine tıbben olanak bulunmadığına dair (gerektiğinde Kurul'un Karar Organı tarafından saptanacak) tam teşekküllü sağlık kurullarından rapor alan Kurul personeli ve bakmakla yükümlü bulunduğu aile fertlerinden eş ve çocuklarının tedavileri yabancı ülkelerde yaptırılır.

Bu tedaviye ait ücretlerle gidiş - dönüş yol giderleri, buna ilişkin Kambiyo mevzuatı hükümleri dahilinde Kurul'ca ödenir. Sağlık kurulu raporunda hastaya eşlik edilmesi zorunlu görüldüğü takdirde, eşlik edenin yolluk, gündelik ve sair giderleri de bu maddedeki esaslar dahilinde ödenir.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 93 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 93 ? Kaplıca tedavisine gerek görülen hastalıklara tutulan personel ile eş ve çocuklarının, bu gereğin tam teşekküllü hastanelerden alınacak uzman hekim raporu ile belgelendirilmiş olması koşuluyla, bu raporda belirtilen yurt içindeki kaplıcalarda ve raporda saptanan süreler için, kaplıca tedavisi ve gidiş - dönüş yol giderleri Kurul'ca karşılanır.

Çeşitli sınıfları olan kaplıcalarda personele 89 uncu maddenin son fıkrası ile belirlenen sınıflar üzerinden gider karşılığı denir.?

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer,

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

EK ? 2: TÜZÜK DEĞİŞİKLİK TASLAĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

İŞ TEFTİŞİ TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TÜZÜK

MADDE 1 ? 6/8/1979 tarihli ve 17925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İş Teftiş Tüzüğü'nün 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?C) Her türlü iklime ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak,?

MADDE 2 ? Aynı Tüzüğün 8 inci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 ? Danıştay'ca incelenmiş olan bu Tüzük yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Tüzük hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

EK ? 3 : KANUN DEĞİŞİKLİK TASLAĞI

BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1 ? 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 209 uncu maddesinin dördüncü fıkrası ile Ek 22 nci maddesinde yer alan ?sağlık kurulu raporu? ibarelerinin ?sağlık raporu? olarak; 2/9/1971 tarihli ve 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun Ek 18 inci maddesinde yer alan ?sağlık kurulu raporlarının? ibaresi ?sağlık raporlarının? olarak; 17/7/1964 tarihli ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun Ek 25 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?sağlık kurulu raporu? ibaresi ?sağlık raporu? olarak; 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun Geçici 139 uncu maddesinin dördüncü fıkrası ile beşinci fıkrasında yer alan ?resmi sağlık kurulu raporu? ibareleri ?sağlık raporu? olarak; 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 69 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan ?sağlık kurulu raporu? ibaresi ?sağlık raporu? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber