ANAP, DYP çizgisinden CHP saflarına

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ailesinin damadı olan İlhan Kesici, ANAP ve DYP çizgisinden ayrılarak bugün itibariyle CHP saflarında siyaset yapacak. Kesici, CHP milletvekili adaylığını Genal Başkanı Deniz Baykal ile birlikte düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Demirel hükümeti döneminde Devlet Planlama Teşkilatı'nda Müsteşarlık görevi de yapan Kesici, bir dönem Turgut Özal'a yakınlığıyla da gündeme gelmişti. Kesici, merkez sağda yeni bir parti kuracağı iddiaları gündemdeyken CHP'ye katılarak, milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.

ÖZGEÇMİŞİ

İngilizce bilen Kesici, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, İngiltere - Bradford Üniversitesi Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri, Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü Kamu Yüksek Yöneticiliği bölümlerde eğitim gördü. Kesici, kariyeri boyunca, Devlet Demir Yolları Proje Başmühendisi, Başbakanlık-Devlet Planlama Teşkilatı, İktisadi Planlama Dairesi Ulaştırma-Haberleşme Sektörü Uzmanı, Devlet Planlama Teşkilatı Daire Başkanı Kamu Yatırımları, Devlet Planlama Teşkilatı Koordinasyon Genel Müdürü, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Ekonomik İşler Koordinasyonu, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Müşaviri, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Kesici, bir dönem Anavatan Partisi'nden Bursa Milletvekilliği de yaptı.

Kesici, 1994 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş fakat az bir farkla seçimleri kaybetmişti. Bugün resmen CHP saflarına katılan Kesici'nin, CHP İstanbul 1'inci bölgeden aday gösterilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber