Edip Başer vak'asında aslında ne oluyor?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hakan aygün

Haftaya "iki önemli haber" le başladık... Biri Sabah Gazetesi'nde çıkan, TSK'nın 22 Temmuz'daki seçim haftasında tüm askerlerin sandık başına gitmesi için, askeri kampları kapatması...

Diğeri günlerdir görevi bırakma sinyalleri veren PKK Koordinatörü emekli Orgeneral Edip Başer'in görevden alınması. Birincisinin mesajı gayet açık. Sandığa git ve "vatandaşlık görevi"ni yap. Daha da doğrusu "gereğini" yap! Ne denilmek istendiğini hepimiz anlıyoruz! PKK Koordinatörü'nün görevden alınması meselesi de aslında bu meseleyle ilgili! Ama "şifrelerini" çözmek gerek!

Emin Başer günlerdir niye "Bu iş olmuyor" diye aslında kime mesaj gönderiyor? Hükümet niye kendisini, önceden nezaketen haber bile vermeden görevden aldı? Edip Başer görevden alınmasına tepki olarak satır aralarında aslında ne demek istedi? Bunları çözmekte zorlanıyorsunuz. Çünkü "şifreler" var... Gelin bu "şifreleri" çözelim... Size 1 aydır ne anlatıyorum? Yine tekrarlayalım!

27 Nisan'da Genelkurmay bildirisiyle başlayan süreç, aslında 12 Nisan'da Büyükanıt'ın, kapalı kapılar ardında değil, kamuoyu önünde basın toplantısıyla hükümetten K. Irak için sınır ötesi operasyon istemesiyle başlamıştır. Yani, PKK Koordinatörü Edip Başer'in görev alanıyla ilgilidir tüm mesele...

Büyükanıt, sınır ötesi operasyon istiyor. Hükümetten karar çıktı mı! Hayır! İşte Edip Başer'in günlerdir, "görev alanımın gerekleri yerine gelmiyor" diye görevi bırakma sinyalleri vermesi bu yüzdendir. Büyükanıt'ın hükümete çağrısının devamıdır!

Önceki gün, Seçim Kulübü'nde Baykal ne diyordu? "Hükümet bildiriyi yemiştir, gereğini yapamamıştır." Yani Genelkurmay Başkanı'nı görevden alamamıştır. Şimdi "gereği" Başer'e yapılıyor. Bu görevden alma da Baykal'a yanıttır! Enteresan bir "örtülü çekişme" yaşıyoruz.

"Görüntü"de bölücü terörle mücadele yüzünden, Hükümetle asker arasındaki anlaşmazlık cepheye sürülmüş durumda, fonda ise askeri kampları bile kapattıran tatildeki sandık başı var! Valla! Daha açık yazamıyorum! Artık gerisini siz anlayın!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber