YÖK çözdü ama İÜ Ales mağduriyetini çözmedi

YÖK Başkanlığının ALES mağduriyetini çözmek için sarf ettiği çaba aynı düzeyde üniversitelerde yankı bulmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Haziran 2018 10:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
YÖK çözdü ama İÜ Ales mağduriyetini çözmedi

Danıştay'ın ALES'le ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından yapılan YÖK düzenlemesiyle çok sayıda aday mağdur olmuştu. Adayların mağduriyetine kayıtsız kalmayan YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın sorunun çözümü yönündeki olumlu ve ivedi adımı bu konuda mağduriyet yaşayan adaylar arasında sevinçle karşılandı. Adaylar sosyal medyadan YÖK Başkanı Yekta Saraç'a teşekkürlerini bildirdiler. YÖK 21 Haziran itibarıyla bu durumdan bahseden yazıyı üniversitelere gönderdi.

Marmara Üniversitesi lisansüstü başvurularının son günü (22 Haziran) sitesinden "Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlilik program başvuruları 24.06.2018 tarihi saat 23:59'a kadar uzatılmıştır." duyurusunu yayımladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi ise henüz bir duyuru yayımlamadı. 3 yılı geçen ALES puanlarına sahip adayların başvurularını iptal eden Yıldız Teknik Üniversitesi'ne mağdur adaylar bilim sınavı ve mülakata giremediler. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin konuyla ilgili duyurusu adaylar tarafından merakla beklenmekte.

İstanbul Üniversitesinin kararı ise yeni bir mağduriyet doğurdu. İstanbul Üniversitesi başvuruları revize etmek yerine mevcut listesinden sınava girmeyenleri 27-28 Haziran'da ek mülakat sınavına çağırdı. Ancak İstanbul Üniversitesi başvuruları 13 Haziran'da bitmekteydi. Dolayısıyla son iki gün 5 yıllık ALES puanıyla lisansüstü alımlarına başvurmak isteyen adaylar başvurusunu yapamadı, böylece yeni bir mağduriyet yaşandı. Dolayısıyla İstanbul Üniversitesi'nin bu acele ve eksik uygulaması başka yeni bir mağduriyete neden oldu.
İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yer alan duyuruda; "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu Kararı Uyarınca; 30 Eylül 2018 tarihinde yapılacak ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapacakları başvurularda mevcut ALES sonuçlarının geçerli kabul edilmesine karar verilmiş olup; bu karar doğrultusunda öğrenci adaylarının mülakat sınavları 27-28 Haziran 2018 tarihleri arasında ilgili anabilim dallarında yapılacaktır." (Bu durumda 12 ve 13 Haziran'da 5 yıllık ALES puanlarıyla başvuru yapmaya çalışanlar başvurularını yapamadı. Oysa Üniversitenin son lisansüstü başvuru tarihi 13 Haziran'dı.)
Üniversitenin lisansüstü alımlarda yer alan duyurusunda başvuru dönemi 28 Mayıs- 13 Haziran 2018 olarak yer alıyordu.
Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Adayları İçin Başvuru Dönemi 28 Mayıs-13 Haziran 2018

Bu durumu yetkililere ifade etmeye çalışan adaylar ne yazık ki olumlu bir cevap alamadılar. Bu eksik kararın bir an önce adaylar lehine çözülmesini umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber