Öğrenciler derste, veliler türbede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavının (ÖSS) yaklaşması dolayısıyla çocuklarının başarı kaygısına düşen bazı veliler, yatır ve türbelerden medet umarken, uzmanlar ise bunun yanlış ve İslam inancına da aykırı olduğunu bildirdiler.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 10 Hazirandaki OKS ile hemen ardından 17 Hazirandaki ÖSS öncesi, gençler gece, gündüz demeden ders çalışmaya başlarken, bazı veliler ise türbe ve yatırlara gidip, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua edip adaklar adadıkları gözleniyor.

Adana'daki Çoban Dede Türbesi'ne giderek çocuklarının başarısı için dua eden veliler, "Çocuklarımız için hem dua okuyoruz hem de dilekte bulunuyoruz" dediler.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu girişimlerin yanlışlığına dikkati çekerek, "Yüce Allah'ın dışında başkasından yardım istemenin doğru olmadığını" söyledi.

"İSLAM DİNİ ONAYLAMAZ"

"Allah ile aramıza herhangi bir varlığı koymamız İslam inancına aykırıdır" diyen Ateş, "Bu tür davranışlar şirk koşmaya kaçan davranışlardır" dedi.

Ateş, şunları kaydetti:

"İslam'ın bunları onaylaması beklenilemez. Bunlar hurafedir ve dinimizde olmayan hususlardır. Yatırlardan ve türbelerden medet ummak yanlıştır. Bir Müslüman hangi ihtiyacı ve arzusu varsa o konuda her türlü gereklerini, (çocuğu sınava girecekse dersine çalışmalı, hastalarsa doktora gitmeli) yerine getirdikten sonra Allah'tan yardım istemeli, ona yalvarıp dua etmeli. Yüce Allah Kur'an'da bize şah damarımızdan daha yakın olduğunu bildirmektedir. O her şeyi işitir, görür, doyasıyla ister sesli, ister sessiz, ister gizli, ister açık yapmış olduğumuz her türlü duadan haberdardır." Vatandaşları bu konularda bilinçli olmaya davet eden Ateş, "Boşu boşuna yatır ve türbelere gitmesinler. İslam'ın gereklerini yapsınlar ve bilinçli Müslümanlar olarak hareket etsinler. Bilgisizliğin ve hurafelerin peşinden koşmasınlar. Dinlerini en iyi şekilde öğrensinler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber