Sendikalardan, Ulus'taki patlamaya ilişkin açıklama

Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen: Hükümet sınıfta kaldı23 Mayıs 2007

ANKA

Türkiye Kamu-Sen dün akşam saatlerinde Ulus Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen saldırıyı kınayarak, hükümetin can ve mal güvenliğini sağlamada sınıfta kaldığını savundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı açıklamada insanlık dışı saldırıların, terör konusunda gelinen noktayı gözler önüne serdiği yorumunu yaptı. Akyıldız, ?Terör konusunda izlenen pasif politikaların ve terörün tırmanışı karşısında dışa bağımlı hareket etmenin ülkeye fayda getirmediği artık görülmüştür? dedi. Terör, kapkaç ve şiddetin Türkiye'de hemen her gün can aldığını belirten Akyıldız, ?Hükümet can ve mal güvenliğimizi sağlamada gerekli tedbirleri almada sınıfta kalmıştır? dedi.

Hükümeti eleştiren Akyıldız, olaydan sonra sadece başsağlığı dilendiğini söyleyerek, ?Hükümet icra makamıdır, gereğini derhal yapmalıdır? dedi.


Eğitim-İş: Teröre lanet olsun23 Mayıs 2007

ANKA

Ulus Anafartalar Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı kınayan Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ?derin üzüntü? duyduğunu belirtti.

Yüksel Adıbelli yaptığı açıklamada, bombalı saldırı sonucu 5 vatandaşın ve 1 Pakistanlının yaşamını yitirmesinden ve 100 kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Adıbelli, ?masum insanları hedef alan bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum? dedi.

Adıbelli, ?Bu alçak terör saldırısı, umarız terörü destekleyenlerin, diyalog içinde olanların ve terörü besleyenlerin akıllarını başına almasını sağlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber