Bankayı soyan veznedarı derbi maç yaktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da, çalıştığı bankaya ait 105 bin 500 Euro ile ortadan kaybolan veznedar 37 yaşındaki Yusuf Kaymaz, polis tarafından yakalandı. Veznedarın zimmetine geçirdiği paranın büyük bir kısmıyla İddaa oynadığı, Galatasaray- Fenerbahçe maçında favori olarak gördüğü Galatasaray'a para yatırdığı bildirildi.

Oyakbank'ın kent içindeki şube ve ATM'lerine para transferi yapan veznedar Yusuf Kaymaz, bir hafta önce işe gelmedi. Banka yetkilileri Kaymaz'ı arayarak İstanbul'dan bir müdürün geldiğini, bankaya ne zaman uğrayacağını sordu. Kaymaz, ?Yoldayım geliyorum'' dedikten sonra cep telefonunu kapattı.

Veznedarın uzun süre gelmemesi üzerine banka yetkilileri durumdan şüphelenip ana kasada sayım yaptı. Sadece Kaymaz'ın sorumluluğunda olan ve binlerce YTL ve döviz bulunan kasada olması gereken paranın kayıp olduğu belirlendi. Bunun üzerine banka yetkilileri polise başvurdu.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri paralarla ortadan kaybolan veznedarı yakalamak için çalışma başlattı. Veznedar polisin takibi sonucu saklandığı evde önceki gün yakalanarak gözaltına alındı. Eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk babası Kaymaz'ın bankadan çaldığı paraları Galatasaray- Fenerbahçe derbisi için oynadığı bahiste kaybettiği saptandı.

Poliste sorgusu tamamlanan veznedar Kaymaz, çıkarıldığı mahkemede ?zimmetine para geçirmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber