Bahçeli: İnce, inceldiği yerden yarın kopacaktır

Genel Başkan Bahçeli: - "İnce, inceldiği yerden yarın kopacaktır. İP, zaten imamesinden kopmuş, dağılmıştır. HDP ise CHP'nin kanatları altındadır. CHP hem milletvekillerini pazara çıkaran hem de PKK'ya oy isteyen bir çukur ve çıkmaz siyasete hapsolmuştur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2018 17:41, Son Güncelleme : 23 Haziran 2018 18:31
Bahçeli: İnce, inceldiği yerden yarın kopacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK karşımızdadır, PYD/YPG etrafımızdadır. FETÖ kripto damarıyla faal haldedir. Ekonomik saldırılar faaliyet halinde, uluslararası komplolar devrededir. Kumpaslar iç ve dış odaklar kanlı hedefler için dolaşımdadır. Gelişmeleri okuduk, ne yapmamız gerektiği üzerine sabahlara kadar kafa yorduk. Türkiye Cumhuriyetini daha sağlam temellere oturtmak, devleti daha etkin konuma getirmek zorundaydık." dedi.

Bahçeli, partisince Anadolu Meydanı'nda düzenlenen "Büyük Türkiye" temalı mitinginde yaptığı konuşmasına, "Gelsinler bu meydana baksınlar. Gelsinler şu muazzam heyecanı, şu muhteşem coşkuyu görsünler." sözleriyle başladı.

Uzaktan konuşmanın basit; atıp tutmanın, yalana, dolana sarılmanın kolay olduğunu ifade eden Bahçeli, "MHP'yi infaz etmek isteyen arsızlar, 49 yılımızı imhaya girişen alçaklar, yüreğiniz yetiyorsa gözlerinizi çevirin de imrenilecek ahlaka, iftihar edilecek adamlığa, taşkın mertliğe, aşkın inanmışlığa şahit olun." diye konuştu. Bahçeli, mitingin yapıldığı Anadolu Meydanı'nda abartı, yalan, montaj ve bindirilmiş kıtaların olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin bölgesinde barış ve istikrarın teminatı olduğuna dikkati çeken Bahçeli, uluslararası ilişkilerde söz ve itibar sahibi güçlü bir Türkiye'ye ulaşmak için çabaladıklarını söyledi.

Devlet Bahçeli, "Türkiye'de darbeler dönemi kapandı.' derken 15 Temmuz'un yaşandığını" anımsatarak, şöyle devam etti:

"Vatan gittikten, devlet çöktükten, millet bölündükten sonra neyin ekonomisini, neyin demokrasisini, neyin özgürlüğünü konuşacaktık? Ankara harap olduktan sonra hangi siyaseti yapacaktık? Bu meydanda nasıl toplanacaktık? Nasıl ve hangi yüzle coşacaktık? Tarihe, şehitlere, ecdada ne diyecektik? 15 Temmuz'da yeni bir Haçlı akınına maruz kaldık. Ve bu akın püskürtülmüş olsa da sona ermiş değildir. Türkiye düşmanları pusuda, zalimler küflü gözetleme kulesindedir. Terör örgütleri, arkalarındaki kindar ve kalleş güçler muvafık ortam bekliyorlar. Hafife almayalım, yine deneyecekler. Göz yummayalım, yine teşebbüs edecekler, boş durmayalım, bir kez daha üzerimize gelecekler. Çünkü tarih böyle söylüyor. Bölgesel ve küresel planlar buna işaret ediyor. Biz içimizde bir olmazsak, ittifakla ihaneti göğüslemezsek, korkarım ki acı verici sonuçlarla karşılaşmamız mukadderdir."

-"Tehdit geçmedi"

15 Temmuz'da Türkiye'nin bekasına zehirli hançer sallandığını, birliğinin kundaklandığını, dirliğinin kurcalandığını, manevi değerlerinin kullanıldığını ifade eden Bahçeli, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihsel hüviyetiyle, millet nezdindeki itibar ve inandırıcılığıyla "şerefsizce oynandığını" anlattı.

Millet-ordu kaynaşmasının bozulmak, millet ile ordunun karşı karşıya getirilmek istendiğine işaret eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Mümin görünümlü Pensilvanyalı müşrik ve münkir 12. yüzyılda Haçlı seferlerini başlatan Papa gibi Türk ve İslam değerlerine nefret kustu, adeta savaş açtı. Tarihin sesine kulak verin, yaşanmış ibret verici hadiseleri analiz edin. Tehdit geçmedi. Saldırı bitmedi. Düşmanlık dinmedi. Bu şartlar altında ya yeni bir yol bulmalı ya da yeni bir yol yapmalıydık. Bu vahametin ortasında hilal gibi parlayıp milli onuru korumalıydık. Bekleyecek zaman yoktu. Oyalanacak takat yoktu. Gevşeklikle, sanal gerilimlerle meşgul olacak hal yoktu. PKK karşımızdadır. PYD/YPG etrafımızdadır. FETÖ kripto damarıyla faal haldedir. Ekonomik saldırılar faaliyet halindedir. Uluslararası komplolar devrededir. Kumpaslar, iç ve dış odaklar kanlı hedefler için dolaşımdadır. Yani düşman cephededir, her türlü silahla donanmıştır, üstelik rehavet ve zayıf bir anımızı kollamaya başlamıştır. Gelişmeleri okuduk, bekamızın ihtiyaçlarını değerlendirdik, ne yapmamız gerektiği üzerine sabahlara kadar kafa yorduk. Çünkü bizim aklımız hep Türkiye'dir. Sorumluluk almalıydık."

Bahçeli, bu kapsamda var olan hükümet etme sistemiyle yola devam edilemeyeceğinden ülkeyi daha sağlam temellere oturtmak, devleti daha etkin konuma getirmek zorunluluğu olduğunu ifade ederek, "Milli huzur buna bağlıydı. Milli gelecek bunu gerektiriyordu. Bu itibarla 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla yürüyüşümüzü hızlandırıp, cumhurun ittifak şuuruna destek verdik." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne değinen Bahçeli, "Cumhuriyet üçüncü ve en kritik safhasına geçmiştir. Bunun resmileşmesi ve uygulamaya girmesi ise 24 Haziran 2018'den itibaren sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

-"Cumhur İttifakı ve MHP buna müsaade etmeyecektir"

Cumhur İttifakı'nın Anadolu olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yerli ve yabancı tüm gayri milli unsurlar, Cumhuriyetimiz ve milletimiz aleyhine yıllardır sakladıkları gizli emelleri açığa vurmak için hazırdadır. Cumhur İttifakı ve MHP buna müsaade etmeyecektir. Hıyanete göz açtırmayacaktır. Türkiye'ye son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Yeni hükümet sisteminin başarısı Türkiye'nin başarısı, Türk milletinin ferahı ve refahıdır, buna da sonuna kadar hizmet edeceğiz. Türkiye kaybedilen bir savaşın mağlubu değildir. Türkiye kaynaklarını yabancılara peşkeş çekecek bir sömürge artığı değildir. Türkiye başka devletlerin izni ve imzasıyla ortaya çıkmış bir lütuf cumhuriyeti değildir. Vatanın her bölgesinden, her kökenden millet evlatlarının kanları ile kurulmuş milli, üniter, laik bir Cumhuriyettir. Başkentimiz de sonsuza kadar Ankara'dır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti satılmışların, işbirlikçilerin, yabancı hayranlarının görmeyi arzuladığı melez bir devlet, çokluklar ülkesi değildir. Tam tersine devletimiz tektir, bayrağımız tektir, vatanımız tektir, milletimiz tekdir, dilimiz tektir, başkentimiz tek kalacaktır."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İnce, inceldiği yerden yarın kopacaktır. İP, zaten imamesinden kopmuş, dağılmıştır. HDP ise CHP'nin kanatları altındadır. CHP hem milletvekillerini pazara çıkaran hem de PKK'ya oy isteyen bir çukur ve çıkmaz siyasete hapsolmuştur." dedi.

Bahçeli, partisince Anadolu Meydanı'nda düzenlenen "Büyük Türkiye" mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Bin yıla yakın bir süredir beraber yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan bütün Türk vatandaşlarının, sarsılmaz milli bağının, Türk milli kimliğinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel harcı olduğunu belirten Bahçeli, gönülleri ve yürekleri, vatan ve millet sevgisiyle dolu Türk milliyetçileri var olduğu sürece, hiçbir gücün, etnik nifak tohumları ekerek, ülkede ayrık otlarının yeşertilmesini başaramayacağını, hiçbir gücün, milli birlik ve beraberlik bağını zedeleyemeyeceğini söyledi.

Devlet Bahçeli, hangi kökenden gelirse gelsin, Türk milletini oluşturan her ferdin milli tarihin, milli kültürün aziz bir mirası, Allah'ın da kutsal bir emaneti olduğunu vurgulayarak, "Bu amaçla Cumhur İttifakı millet aklı, Türkiye'nin teminatı diyoruz. Cumhur İttifakı millet aklı, Türkiye'nin huzuru diye sesimize ses, nefesimize nefes katıyor çağrımızı dile getiriyoruz." diye konuştu.

- "MHP kaybederse bunlar sevinçten deliye dönecekler, timsah yürüyüşü yapacaklar"

Türkiye'nin yarın umuda uyanması, huzura yürümesi, büyük bir ülküyle silkinmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Duydunuz değil mi? MHP yüzde 6'larda, yüzde 7'lerdeymiş. Allah'tan bizi yüzde 1 gösteren çıkmadı, zaman olsa, fırsat verilse bu seviyesizliği, bu şerefsizliği bile yaparlardı. Kiralık anket şirketleri parayı verenin düdüğünü çalıyor. Dikkat buyurunuz, PKK'nın siyasi acentesini yüzde 12 gösteriyorlar, Türklüğü ise aşağı çekiyorlar. Çünkü talimat budur. Aksi halde mamaları kesilecek, aç kalacaklardır. Be hey densizler, be hey namertler, be hey milliyetsizler, Türklüğün bekası hiç yere düşer mi? Türk milletinin son kalesi hiç mahcup ve mağlup olur mu? Sizde hiç mi utanma kalmadı? Sizde hiç mi ar, namus bırakılmadı? PKK'yı yükseltip, Pensilvanya'nın yedeklerini yukarı çıkartıp, Müslüman Türk milletinin umutlarını, Türk ve Türkiye sevdalılarını nasıl ve hangi hakla düşük gösterirsiniz? Dileklerinize kemik bile yağmaz. Yağmurlu havada başınıza yaş bile değmez. Demirtaş'ı görünce havalara uçuyorlar. Apolet sökücü İnce'nin sesini duyunca kendilerinden geçiyorlar. Hele bir Kandil deyin, hele bir Türk düşmanlarından bahsedin, gözlerinin ta içi gülüyor. Türk milletinin sinesinden doğan, ilhamını Türk tarihinden alan Milliyetçi Hareket Partisi kaybederse bunlar sevinçten deliye dönecekler, timsah yürüyüşü yapacaklar. Yok öyle yağma. Milliyetçi Hareket Partisi kahraman Türk milletine emanettir. Hakkımızda hükmü yalnızca ve yegane büyük Türk milleti verecektir. Aziz milletimiz, hıyanete mızrak gibi saplanan FETÖ'ye, PKK'ya, Türkiye'nin tarihsel ve egemenlik haklarına yan bakanlara haddini bildiren Milliyetçi Hareket Partisini dün yalnız bırakmadı, yarın da bırakmayacaktır."

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulanmasıyla Türkiye'ye çok hizmetleri olacağını, sözlerinin dinleneceğini, hedeflerinin yerine geleceğini ifade etti.

Geleceğin mimarları arasında kendilerinin de olacağını vurgulayan Bahçeli, Türk milletinin, güçlü Meclis için güçlü MHP'ye destek vereceğini, denge ve denetleme görevlerini layıkıyla yapacaklarını dile getirdi.

- "CHP'nin adayı İnce kayış koparmıştır"

24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam olarak uygulamaya geçeceğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı adayımız da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnce, inceldiği yerden yarın kopacaktır. İP, zaten imamesinden kopmuş, dağılmıştır. HDP ise CHP'nin kanatları altındadır. CHP hem milletvekillerini pazara çıkaran hem de PKK'ya oy isteyen bir çukur ve çıkmaz siyasete hapsolmuştur. Afrin'e operasyon yapılır, CHP karşı çıkar. Kandil vurulur, cevap CHP'den gelir. Pensilvanya'ya ağızlarını açmazlar. FETÖ onlar için adeta yok gibidir. PKK ise gizli ortakları, sinsi aşıklarıdır. CHP'nin adayı İnce kayış koparmıştır. 15 yaşından beri her gün cuma namazı kılarak, ona buna hakaretler ederek duvara toslamış, hepten çuvallamıştır. Yapılanı yıkmak, var olanı satmak, hayali pazarlamak bunların mesleği olmuştur. İnce mi cumhurbaşkanı olacak? Demirtaş mı ipi göğüsleyecek? FETÖ'ye tekmil verenler mi başarıya ulaşacak? Celladına destek veren bir millet nerede görülmüştür? Katline ferman yazanlara itimat ve irade gösteren bir millete dünyanın neresinde tesadüf edilmiştir? Ha PKK ha CHP, ha HDP ha CHP, ha İP ha CHP, aralarında bir fark yoktur. Bunlar aynı yolun yolcusu, aynı bağın dikenidir. 15 Temmuz'un rövanşını almak için dümen başına geçenlere Türk milleti asla izin vermeyecektir."

Türk milliyetçiliğinin ilelebet payidar kalacak, çağlar üstü, zaman ötesi heyecan, heves, bilinç ve eylem planı olduğunu vurgulayan Devlet Bahçeli, Türkiye'yi teslim almak isteyenler için en büyük engelin MHP olduğunu kaydetti.

"Yarın zafer bizimdir. Yarın zafer Cumhur İttifakı'nındır. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalmadan yarın sonuçlanacaktır." diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı olacağını, MHP'nin güçlü bir şekilde TBMM'de yerini alacağını belirtti.

- "Yüreği vatan için çarpan herkesin adresi MHP olmalıdır"

Cumhur İttifakı'nın, geleceği kurmak, geleceğin kutlu ve kudretli Türkiye'sini inşa etmek için gereken fikri kapasitesi ile birlik ve beraberlik kabiliyetinin olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Başaracağız, 24 Haziran'da zilleti alt edeceğiz, zorbaları şaşkına çevireceğiz, zalimlerin hesaplarını teker teker bozacağız. Cumhur İttifakı sayesinde, daha huzurlu, daha onurlu, daha zengin, daha güçlü bir Türkiye önümüzdedir. Her türlü zorluk ve engele karşı uyanık duruyoruz. Ağır geçim sıkıntısı ve gündelik gailelerle, felaketin farkına varamamış kim varsa yanındayız, elimizi uzatıyoruz. Memleketimizin her köşesine kardeşlik mesajlarımızı gönderiyoruz. Cumhur İttifakı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'den yeni bir ışık doğacak, yalnız Türk milletini değil Avrasya'yı, Ön Asya'yı, Orta Asya'yı, kısacası tüm dünyayı aydınlatacaktır. Dünyanın her yerinde, küresel ve vahşi bir dayatmanın mağduru olan milyonlarca Türk ve Müslüman kardeşimiz de başarımızla umutlanacaktır. Sorumluluğumuz büyüktür. Görevimiz ağırdır."

Milletimizin onurlu geleceğinin partileri olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bütün vatanseverlerin, bütün milliyetçilerin, yüreği vatan için çarpan herkesin adresi Milliyetçi Hareket Partisi olmalıdır, Allah'ın izniyle de olacaktır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisinin merkezinde yer almadığı hiçbir çabanın, çalışmanın, heyecanın, iyi niyet gösterisinin başarı şansı artık yoktur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber