İstifa ettiler ama Onlar hala bakan!

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık İnternet Sitesi, 22 Temmuz seçim kararı alınmasından sonra 8 Mayıs'ta yasa gereği görevlerinden istifa eden Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'a, hala bakan olarak yer veriyor.

Müşteşar değişikliği yapıldı

İstifa eden bakanları "görmeyen" Başbakanlık, AKP'den milletvekili adaylığı için istifa eden Müsteşar Ömer Dinçer'in yerine 8 Mayıs'tan itibaren Emin Zararsız'ın atandığı bilgisine ise yer verdi.

SEÇİMLER nedeniyle istifa ederek yerlerini "tarafsız" bakanlara bırakan Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık İnternet Sitesi'ne göre halen bakanlık yapıyorlar.

ÜÇ SEÇİM BAKANI

Bu üç eski bakan Anayasa emri gereği görevlerinden istifa ederek, yerlerini 8 Mayıs'ta törenle, "tarafsız seçim bakanları"na devretmişlerdi. Çiçek'in yerine Adalet Bakanlığı'na Müsteşar Fahri Kasırga, Aksu'nun yerine Kayseri Valisi Osman Güneş, Yıldırım'ın yerine de Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz getirilmişti.

YOKLAR

Seçim bakanları Kasırga, Güneş ve Yılmaz'ın kararnamelerini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine ve bu atamaların üzerinden 15 gün geçmesine karşın, Başbakanlık Sitesi'ndeki Bakanlar Kurulu listesine giremediler. Bu bakanların isimleri, özgeçmişleri, fotoğrafları yerine; sitede eski üç bakanın isim, fotoğraf ve özgeçmişleri dikkat çekiyor.

MÜSTEŞAR UNUTULMADI

İstifa eden bakanları "görmeyen" Başbakanlık, AKP'den milletvekili adaylığı için istifa eden Müsteşar Ömer Dinçer'in yerine, 8 Mayıs'tan itibaren Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız'ın atandığı bilgisine ise yer verdi.

"TARAFSIZ" OLMADIKLARININ GÖSTERGESİ

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, üç yeni bakanın Başbakanlık İnternet Sitesi'nde yer bulamamasını, Hürriyet'e şöyle değerlendirdi: "AKP Hükümeti ve Başbakan, yeni atanan seçim bakanlarını hala müsteşar ve vali olarak gördükleri için, bakan olduklarını belirtmeye gerek duymuyorlar. Bu, atanan bakanların, gerçekten Anayasa'nın ruhuna uygun şekilde 'tarafsız' olmadıklarının da göstergesi. Bu yeni atanan sayın bakanlar açısından, rencide edici bir durum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber