Suça itilmiş çocuklar için 7 rehabilitasyon merkezi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) suça itilmiş veya suç mağduru çocukları topluma kazandırmak amacıyla 7 koruma, bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi açtı.

Meslek elemanlarının yardımıyla ve psikologlar gözetiminde suça itilmiş veya suç mağduru çocukların rehabilite edildiği merkezlerde ayrıca çocuklar, sanat ve sporla sosyal yaşama uyumlu bireyler haline getiriliyor.

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, suça itilmiş çocukların önemli bölümünün arkasında ailelerinin olduğunu belirterek, çocukları suça teşvik eden, istismar eden aileleri hakkında dava açtıklarını bildirdi.

Sokakta çalışan veya madde bağımlısı ve suça eğilimli çocukları belirlemek amacıyla mobil ekipler kurduklarını kaydeden Barış, bu ekiplerin özellikle İstanbul'da 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirtti.

Suç işlemiş çocukların hakim tarafından görevlendirilmiş kurum ya da kuruluşlar tarafından bakımının yapıldığını ifade eden Barış, SHÇEK'e gönderilen suç mağduru çocukların da "Koruma, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezleri"ne getirildiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 7 merkez açtıklarını belirten Barış, İzmir'de kız ve erkeklerin barındıkları ayrı iki merkez bulunduğunu, diğer merkezlerin Adana (kız) , İstanbul (karma), Şanlıurfa (kız), Mardin (kız) ve Kocaeli'de (erkek) açıldığını, bu yılki yatırım programları çerçevesinde de Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır ve Kocaeli olmak üzere 10 merkezin daha faaliyete geçirileceğini bildirdi.

Kuruma bağlı 7 merkezin 170 kişilik kapasite ile hizmet verdiğini kaydeden Barış, şu an 150 çocuğun merkezlerin hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber