Devlete intikal eden malları Defterdarlıklar satacak

Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Tebliği'ni yürürlükten kaldırdı. Yeni düzenleme ile devletin eline geçen taşınır mallar, kamu idarelerinin hizmet dışı kalan malları defterdarlık ve mal müdürlükleri tarafından satılacak. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin ihtiyaçları doğrultusunda bu mallar bedelsiz olarak bu kurumlara aktarılabilecek.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yeni tebliğe göre, Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün, Gümrük Müsteşarlığı'na bağlandığı anımsatıldı. Yeni düzenleme ile devlete intikal eden taşınır mallar ile genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin hizmet dışı kalan taşınır mallarının satış işlemlerinin bundan sonra defterdarlık veya mal müdürlüklerince yapılacağı bildirildi.

İHTİYACI OLAN KURUMLARA VERİLECEK

Gümrük ve kaçakçılık mevzuatı gereği tasfiyesi gereken taşınır malların tasfiye işlemleri de Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün yetkisinde kalacak. Bu kapsamda, devlete intikal eden taşınır mallar ile genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin hizmet dışı kalan malları kamu hizmetleri için talepler doğrultusunda satışa konu edilmeyecek. Ayrıca, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine bedelsiz verilebilecek.

Devlete intikal eden taşınır malların eski maliklerinin taahhütlerinden ve borçlarından devlet sorumlu olmayacak. Devletin bu sorumluluğu intikal eden mal varlığı ile sınırlı kalacak. Bu varlıklarda üçüncü kişilerin hak iddia etmesi durumunda, araştırmaların ardından bunun doğruluğu saptanırsa elde edilen tasfiye bedeli ile sınırlı olarak alacak hakkı ödenecek. Kamu idarelerinin hizmet dışı kalan taşınır mallarından maden aksamlı hurda malzemeler Sanayi Bakanlığı tarafından 6 ayda bir belirlenen bedel üzerinde Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü'ne satılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber