Sağlık vurgununda 3'ü doktor 6 gözaltı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da, yapılmayan tedavileri yapılmış gibi, yapılanları da fazla göstererek anlaşmalı resmi kurumları zarara uğratıp, haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen özel bir tıp merkezinde çalışan 6 kişi gözaltına alındı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, yapılmayan tedavileri yapılmış gibi, yapılanları da fazla göstererek anlaşmalı resmi kurumları zarara uğratıp, haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen özel bir tıp merkezinde çalışan 3'ü doktor 6 kişi, polisin `Beyaz Mercek' operasyonunda gözaltına alındı.

Milas'taki bir tıp merkezinde, yapılmayan tedavilerin yapılmış gibi ve tedavi sayısının olduğundan fazla gösterildiğini ileri süren 100 hasta ve hasta yakını, çeşitli tarihlerde Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Tıp merkezini 3 ay süreyle takip ve incelemeye alan polis, anlaşmalı olunan resmi kurumlarla ilgili işlemlerde usulsüzlük yapıldığını belirledi. Bunun üzerine 21 Mayıs 2007 tarihinde harekete geçen Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Turgut Özal Caddesi'nde, bir yıl önce açılan tıp merkezine `Beyaz Mercek' adını verdikleri operasyon düzenledi. Operasyonda, tıp merkezinin ortağı ve doktoru Y.G., (26) diğer ortak olan ağabeyi K.G. (33), görevli doktorlar A.K. (32), M.O.Ö. (26), muhasebeciler S.G. (30) ve İ.G. (22) gözaltına alındı. Polis, tıp merkezinde yapılan aramalarda ele geçirilen faturalar, tetkik raporları ve bazı kayıtlara da el koydu.

Polis, usulsüzlük yapılan faturalarda adları geçen 110 hasta ve hasta yakının da şikayetçi olarak ifadelerini aldı. Bilirkişi incelemesi ve alınan ifadelerden, kesilen faturalarda belirtilen tetkik ve tedavilerin hastalara uygulanmadığı veya uygulanan tedaviden fazlasının fatura edildiği anlaşıldı.

Gözaltına alınan 6 zanlı ilk ifadelerinin ardından, `Nitelikli dolandırıcılık', `Usulsüz evrak ve belge düzenlemek', `Devletin resmi kurum ve kuruluşlarını dolandırmak', `Haksız kazanç ve menfaat temin etmek' suçlarından Milas Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber