CHP, tıp alanında düzenlemeler için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, tıp alanında bazı düzenlemeler içeren 5614 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, dava dilekçesini verdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Yasanın 1. maddesiyle, aile hekimliği dalı dışındaki bir dalda uzman olan hekimlerin, uzmanlık unvanı kazandıkları alan dışında aile hekimi olarak görevlendirilmelerine imkan tanındığını ifade eden Duyan, bu uzmanların Anayasa'ya aykırı biçimde çalıştırılmasına ve hizmet verdikleri kişilerin sağlık haklarının zedelenmesine neden olunacağını söyledi.

Duyan, yasanın ikinci maddesiyle radyoloji uzmanlarının 5 saat olan çalışma sürelerinin kaldırıldığını ve bu alanda boşluk doğduğunu belirtti.

Mahmut Duyan, yasanın Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda değişiklik yapan 4. maddesinin de bilimsel sınavın siyasi etkisine alınmasına dönük olduğunu savundu.

Duyan, söz konusu maddelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek, iptaline ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber