Tunceli'de 'otobüsle ilaç devri' bitti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde uzun yıllar eczane olmadığı için insanlar ilaçlarını sipariş ile Elazığ veya Tunceli'den getirtiyorlardı. Uzun yıllar aradan sonra ilçe eczaneye kavuşunca ilk gün 150 kişi ilaç almak için eczaneye akın etti.

İlçeden Tunceli Merkeze ve Elazığ'a çalışan otobüs ve minibüsler, yıllarca yolcuyla birlikte ilçeye ilaç taşıdı.

Yolcu taşımacılığından daha çok ilaç taşıyan firma sahipleri, ilçede eczane açılmasının gerekliliğine işaret ediyorlardı. İlçede uzun yıllardır devam eden sıkıntı Şubat 2007 döneminde Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan genç bir eczacının ilçede eczane açmasıyla sona erdi.

Aynı zamanda kendisi de Ovacıklı olan Eczacı Önder Özden dönem dönem Ovacık'a geldiğini ve eczane yokluğundan dolayı yaşanan sıkıntılarda dolayı ilçede eczane açmaya karar verdiğini söyledi.

İnsanların ' kapatır gider' diye düşündüklerini belirten Özden, "Daha yeni mezunum. Karne tatilinde görüştüm doktorlarla. Çok ihtiyaç olduğunu söylediler. Ben de gördüm ortamı. Karneler Tunceli'ye gidiyor oradan ilaçlar aldırılıyor ve araçla buraya gönderiliyor. Ciddi sıkıntı var. Ben de buralıyım. Öyle olunca biz de gelelim dedik. Ama kötü bir imaj var. İnsanlar 'kapatır gider' diye düşünüyorlar ama bu böyle olmayacak" diye konuştu.

'İLK GÜN 150 KİŞİ GELDİ'

Özden ilk gün 150 kişiye yakın kişinin eczaneye geldiğini ifade ederek, "İlk günde yaklaşık yüz elli insan geldi. Onların karnelerini verip gönderdik. İnsanlar dolmuşlar 'bir gidip ilaç alalım' diyorlar. Hatta kendi kendime acaba stokluyorlar mı diye düşünmeye bile başlamıştım" dedi.

'OTOBÜSLE İLAÇ DEVRİ BİTTİ'

İlçede bir eczanenin olmasına sevinen ilçe sakinleri durumdan memnun. İlçe sakinlerinden Mehmet Çelik, şu ana kadar ilaçları hep Tunceli'den getirmek zorunda kaldıklarını artık bunun son bulduğunu ifade ederek "Tunceli'den getiriyorduk. Çok zor durumdaydık. Acil bir hasta olduğu zaman zor durumda kalıyorduk. Şimdi eczane açıldı biz çok mutlu olduk. Otobüsle ilaç getirme devri sona erdi" diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Ali Kenan Ateş de artık ilaç bekleme çilesinin son bulduğunu dile getirerek, "Belki çok acil kullanabileceğimiz ilaç oluyordu bir gün beklemek zorunda kalıyorduk. Yahut araba tutup gitmek zorunda kalıyordu. Yeni eczane açıldı. Ama ne kadar randıman verir bilmiyoruz. Mutluyuz yine de" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber