Emniyet, teşkilatta Fethullahçı yapılanma olduğu iddialarını yalanladı

Haber Giriş : 25 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, "Türk polisi Anayasa ve kanunlara bağlı hizmet vermektedir. Hiçbir yasa dışı faaliyetin içerisinde yeralması söz konusu değildir." dedi.

Ramazan Er, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında, bir gazetecinin Ankara ve İstanbul'da dün meydana gelen patlamada polisin ihmali olup olmadığını sorması üzerine şunları söyledi: "Türkiye'de 264 bomba uzmanı var. Bunlar 3 aylık eğitimin yanı sıra görevleri esnasında da sürekli tekamül kursu alıyor. Yurtiçi ve dışında seminer ve toplantılara katılıyorlar.
Ankara'daki patlama polisimizin pakete yaklaştığı sırada meydana gelmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün de bu konuda açıklaması olmuştur. İstanbul'daki olay otobüsün hareketi sırasında meydana gelmiştir. Ölenlerden birinin geçmişte sol örgüt faaliyeti tespit edilmiştir. Her iki ilimizdeki olayla ilgili çalışmalar sürüyor."
Türk milletinin ve Türk polisinin terör olayları konusunda deneyimli ve soğukkanlı olduğunu kaydeden Er, "Türk milleti bunlara taviz vermeyecektir. Türk milleti ortak şuur ve kararlılıkla bunların üstesinden gelecektir" dedi.

Milli Güvenlik Kurulu'nda ,"Emniyet teşkilatında Fethullahçı yapılanma" ile ilgili bir rapor sunulduğunu öne süren gazetecinin, "Teşkilatınızda Fethullahçı yapılanma var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Er, "Türk polisi Anayasa ve kanunlara bağlı hizmet vermektedir. Hiçbir yasa dışı faaliyetin içerisinde yeralması söz konusu değildir. Geçmişte yasa dışı gruplarla ilişkisi olanlar da ayıklanmıştır" diye konuştu.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber