'Yıldız hemşire' Diyarbakır'dan aday oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda "Yıldız Hemşire" olarak bilinen, 1995 yılında teröristlerce şehit edilen astsubay Murat Namdar'ın eşi Yıldız Namdar, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olmak için başvurdu.

Namdar, hazırladığı dosyayla Diyarbakır İl Seçim Kuruluna başvuru yaptı.

Adliye binası çıkışında gazetecilere açıklama yapan Namdar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kazanılmadığını, bu uğurda halkın, doğusu ve batısıyla büyük bedeller ödediğini söyledi.

Bir bütün olan, kardeş olan, tek bayrak, tek millet, tek devlet altında toplanan bu milletin içine, yabancı güçlerin nifak tohumları ekmeye çalıştığını ifade eden Namdar, "Amaçları, kardeşi kardeşe kırdırmak, kanlarımızla sulanan bu kutsal toprakları ele geçirmek, değerli kaynaklarımıza sahip olmak, bizleri tıpkı Irak'taki gibi köleleştirmektir" dedi.

Bu halka, 'siz farklısınız, siz başkaldırmalısınız, siz karşınızdakini öldürmelisiniz' demeye hiç kimsenin hakkı olmadığını belirten Namdar, "Bu halk, bu söylemleri taşıyanlara değil, bana oylarını vererek, beni meclise taşıyarak en güzel cevabı verecektir" diye konuştu.

Bağımsız milletvekilliği için başvuru yaparken, arkasında hiçbir derneğin desteğinin olmadığını da ifade eden Namdar, "Arkamda önce Allah'ımın sonra bu bölge halkının desteği var. Onlarla birlikte güzel bir Türkiye için mücadeleye varım. Dosyamı verdim. Müracaatımı yaptım.

Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayıyım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber