Yatılı öğrenciler kene kontrolünden geçirilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çorum'da yatılı eğitim gören öğrencilerin, kene taramasından geçirileceği öğrenildi.

Çorum'da kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığındaki artış nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde il ve ilçelerdeki okul ve kurum yöneticileri, kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hakkında bilgilendiriliyor. Kaymakamlar ve okul müdürlerine yazılı bir talimat gönderen Çorum Valisi Mustafa Toprak, bahar aylarından itibaren Çorum'da kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının görüldüğünü hatırlatarak, konu ile ilgili okullarda eğitim çalışması yapıldığını bildirdi.

KKKA hastalığı konusunda eğitim alan personele görevli oldukları okulların personeli ve öğrencilerinin bilgilendirilmesi amacıyla gerekli doküman desteği sağlandığını ifade eden Vali Toprak, hastalıkla mücadelede hastalığın kontrolü ile bilinçli korunma tedbirlerinin alınmasının önem arz ettiğini vurguladı.

Okul ve kurumlarda personelin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim çalışmalarına devam edileceğini kaydeden Vali Mustafa Toprak, "Temizlik ve hijyen konularına ağırlık verilecek. Merkez ilçe ve ilçe merkezlerinde okullar belediyeler tarafından periyodik olarak ilaçlanacak. Belde ve köylerdeki okullar İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'nce ilaçlanacak. İlaçlamalarda Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ve yatılı okullara öncelik verilecek. Okul ve kurum yöneticileri okul

bahçeleri, yatakhane, kantin vb. yerleri sık sık kontrol edecek. Pansiyonlu okullarda kalan öğrenciler hafta başında köylerden okula döndüklerinde ilgili öğretmenlerce temizlik kontrolünden geçirilerek duş almaları sağlanacak. Hastalık şüphesi bulunan hallerde çocuklar en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılacak. Hastane ile ilgili laboratuar ve tahlil sonuçları her aşamada takip edilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber