Cep dolandırıcılığına dikkat! kendilerini polis olarak tanıtıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda hedef seçilen cep telefonlarını arayan ve kendilerini ''polis, istihbarat görevlisi ya da askeri personel'' olarak tanıtan bazı kişilerin aradıkları telefon numarası üzerinden ''kontör transferi'' yaptıkları uyarısında bulundu.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde cep telefonuyla ''kontör dolandırıcılığı'' olaylarında artış yaşandığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, bu tip olaylarda dolandırıcıların öncelikle seçilen hedef numaraları aradıkları ve telefona cevap veren kişiye kendilerini adli soruşturma yürüten ''polis, istihbarat görevlisi ya da rütbeli askeri personel'' olarak tanıttıkları ifade edildi.

Bu şekilde güven sağlayan zanlıların telefonla aradıkları kişiye haklarında aslı olmayan bir suç yükleyip, telefonlarına mağdura ait numaradan küfür içerikli mesajlar geldiği, bu nedenle haklarında yasal işlem yapılacağı, yasal işlem yapılmaması için kendilerine yardım edileceğinin söylendiğinin anlatıldığı açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

''Dolandırıcılar aradıkları kişinin biraz hatta kalmalarını istemekte, uzun süren telefon görüşmeleri sırasında başka hatta bağlanabilmek amacıyla bazı numaraların tuşlanması gerektiği söylenmektedir.

Bu görüşmeler sonucunda, müştekinin cep telefonu hattı üzerinden şüphelilerin kullandığı telefon hatlarına kontör transferi gerçekleştirildiği tespit edilmektedir.

Yine aynı amaçlı kişilerce zaman zaman ayrıntılı kimlik bilgileri istenmekte, bu yolla çeşitli banka hesaplarından para nakilleri dahi yapılabilmektedir.

Vatandaşlarımızın bu gibi yollarla kötü niyetli kişiler tarafından mağdur edilmemeleri için kişisel bilgilerini (adres, banka hesap numarası, anne kızlık soyadı, aile bireyleri ve şifreleri) tanımadıkları kimseye vermemeleri, uzun süreli telefon görüşmeleri yapmamaları, görüşme sırasında kendilerinden istenilen numara, şifre veya PIN kodlarını telefona tuşlamamaları, tanımadıkları kişilerin konferans görüşme isteklerini kabul etmemeleri, güven vermeyen veya kuşku uyandıran aramalarda hemen görüşmeyi sonlandırmaları gerekmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber