En yaman avukat

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetimhanede büyüyen ve SSK'da çalışan genç avukat Emin Dörtyaman dedektif gibi iz sürdü. Trilyonluk vurgun yapan çeteyi çökertip yetim hakkı yedirmedi...

Yetimhanede yetiştiğini ve yetim hakkının çok kutsal olduğunu söyleyen Dörtyaman ?Her zaman bu düşünce ile hareket ederek yetim hakkı yiyenlere karşı mücadele vereceğim' diyor.

ADI Emin Dörtyaman. 34 yaşında. Babasını 11 yaşında kaybetti. Hiçbir geliri olmayan annesi altı kardeşiyle birlikte onu yetiştirme yurduna verdi. Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan Dörtyaman okudu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanıp bitirdi.

GÖREVE BELEDİYEDE BAŞLADI

23 YAŞINDA yurttan ayrılıp hayata atıldı. Avukatlık diplomasını aldıktan sonra 1998 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladı. Önemli davaları kazandı. Gösterdiği başarıdan sonra iki yıl önce Sosyal Sigortalar Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü Hukuk Servisi'ne geçti.

SSK'NIN yolsuzluk dosyalarına bakmaya başladı. 1992 yılında kapanan, ancak kağıt üzerinde açık görünen iki şirketin kurumu trilyonlarca lira dolandırdığını belirledi. Yıllardır darbe vurulmayı bekleyen çeteye karşı dedektif gibi çalışıp çete elemanlarının yerlerini tek tek tespit etti.

YEDİ KİŞİYİ YAKALATTI

ADRESLERİ savcılığa bildirdi. Mali polis eş zamanlı operasyon yaptı. Yedi kişi yakalandı. Altısı tutuklandı. Çalışmadıkları halde dolandırıcılara para vererek sigortalıymış gibi gözüken 316 kişi de kurumun dolandırılmasına göz yummaktan yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber