Mehmet Öğretmenden ?Bizim sınıf' belgeseli

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Aliemiri İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Mehmet Kaya, öğrencilerinin 5 yıllık okul hayatını belgesel haline getirdi.

20 yıllık öğretmen Mehmet Kaya, 44 öğrencisinin eğitim öğretim hayatını okula başladıkları ilk günden itibaren kaydetmeye başladı. Öğrencilerin, 5 yıl süresince yaptıkları sınıf içi çalışmaları, etkinlikleri bazen kamerayla bazen de fotoğraf makinesiyle görüntüleyen Mehmet Kaya, 18 dakika 14 saniyelik bir belgesel hazırladı.

Mehmet öğretmen hazırladığı ?Bizim sınıf' adlı belgeseli, Diyarbakır Kültür Sarayı'nda düzenlenen müsamere gecesinde velilere ve meslektaşlarına sundu. Birlikte geçirdikleri 5 yıl, film şeridi halinde gözlerinin önünden geçen öğrenciler ve öğretmenleri duygulu anlar yaşadı, gözyaşlarını tutamadı. Veliler Mehmet öğretmeni ayakta alkışladı.

Mehmet Kaya, öğrencileri topluma kazandırmanın hiç de kolay olmadığını belirterek, ?İçinde yaşadığımız toplumun gelişmelerini yakından takip ederek, öğrencilerimi gelişmelere yeniliklere açık, daima ileriye bakan insanlar olarak yetiştirmeye ant içtim. Onur ve erdem sahibi insanlar yetiştirmek için Atatürk'ün ?Öğretmenler yeni nesil sizin eserinizdir' sözünü ilke edindim. Öğretmenlik fedakarlık gerektiriyor. Çalışmamın meslektaşlarıma örnek olmasını istiyorum? dedi.

Mehmet Kaya, hazırladığı ?Bizim sınıf' belgeseliyle, kısa metrajlı belgesel yarışmasına katılacağını belirterek, örnek çalışmalar arasına alınması için Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Müdürlüğü'ne de göndereceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber