Sağlıkta yeni dönem başladı: Sevksiz hastaneye gidilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkta SGK kapsamındaki uygulamaları düzenleyen tebliğler yayımlandı. Buna göre sevksiz de hastaneye gidilebilecek, devlet işitme cihazı için 800 YTL verecek

Sosyal güvenlik kapsamındaki tedavi yardımında uygulamada birlik sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan "Sağlık Uygulama Tebliği" ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğler sağlık kurumuna sevkten tüp bebek tedavisine kadar pek çok konuda değişiklik öngörüyor. 15 Haziran'da yürürlüğe girecek tebliğlerde yer alan düzenlemelerden bazıları şöyle:

Sevk almadan hastaneye

SGK sağlık yardımlarından yararlandırılan kişiler, kurum ile sözleşmesi bulunan birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına, doğrudan veya sevk edilmek suretiyle başvurabilecek. Kurum ile sözleşmeli sağlık kuruluşları, SGK'den yararlanan kişilerin başvurularını ayrım yapmadan kabul etmek zorunda.

Tahlil ve tedavi aynı yerde

Sözleşmeli sağlık kuruluşları, müracaat eden SGK kapsamındaki kişileri, sadece tetkik veya tahlil için başka bir sağlık kurum ve kuruluşuna sevk edemeyecekler. Uygulama 120 gün sonra başlayacak. SGK ile halen tetkik ve tahlil sözleşmeleri bulunan merkezlerin sözleşmeleri, 120 gün sonra feshedilecek. Sağlık kurum ve kuruluşları, bünyelerinde yapılamayan tetkik ve tahlilleri, hizmet alınması yoluyla başka sağlık kurum ve kuruluşlarından alabilecek. Bu şekilde hizmet alınan kurum ve kuruluşların listesi SGK'ya bildirilecek.

Tüp bebeğe 3 şans

Tüp bebek tedavisinde, kadının 40 yaşını aşmamış olması şartı ile en fazla 3 uygulamanın bedeli, SGK tarafından karşılanacak. Kadının yaşının 38'in üzerinde olması halinde doğrudan tüp bebek tedavisine başlanabilecek.

İlik nakline 3 bin euro

Hastalara, "yurtiçi kemik iliği temini bedeli" olarak 15 bin YTL, "yurtdışı kemik iliği ve kordon kanı getirme bedeli" olarak da Amerika ve Avustralya için 3 bin euro, diğer ülkeler için bin 500 euro fatura karşılığı ödeme yapılabilecek.

Gözlükte ödeme değişmedi

Sağlık kurulu raporu ile her bir kulak için verilen işitme cihazına, kalıp ve 6 adet şarjlı pil dahil 800 YTL ödenecek. Gözlük camlarında her bir çerçeve için 40 YTL ödenmeye devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber