Okulda, öğretmene etek altından fotoğraf skandalı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 07:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya'da üç öğrencinin etek altı fotoğraflarını çektiği öğretmen, "dekolte giyiniyor" diye görevine son verildiğini öne sürdü..

Sakarya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde vekil öğretmen olarak felsefe derslerine giren A.A.'nın (26) öğrencilerinden A.T. S.P. ve C.C. cep telefonuyla eteğinin altından görüntülerini çekti. Olayı öğrenen A.A., Okul Müdürü Ahmet Özen'e şikâyette bulundu. Müdür de öğrencileri disipline verdi. Bu arada öğretmen A.A'nın babası da müdürü arayarak bilgi istedi. Ailenin iddiasına göre babayı tersleyen müdür Ahmet Özen, öğretmeni arayarak işine son verildiğini bildirdi. Ertesi gün okula alınmayan A.A. da kapıda tutanak tuttu ve birkaç öğrenciye de imzalatarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Öğrenciler hakkında ise sadece birer gün uzaklaştırma cezası verildi.

'BANA İFTİRA ATTILAR'

Müdür Özen, şubatta işe başlayan A.A.'yı giyim tazı konusunda bir kez uyardıklarını söyleyerek şunları söyledi: "Bir gün bakanlık müfettişi A.A.'nın başındaki güllü bir tokayı görünce kendisini uyarmamı söyledi. Bende uygun bir lisanla uyardım. Olay nedeniyle görevlendirmesini erken bitirdik. Görevi zaten bir hafta sonra bitecekti. MSN'den öğrencilerle görüşüp 300 imza toplayıp bizi okuldan attırmaya çalıştı." Genç öğretmenin ailesi ise, müdürün A.A.'nın görevine dekolte kıyafetleri için son verdiğini iddia etti. A.A. ise kendisine iftira atıldığını savunarak "Hakkımı arayacaağım" dedi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başar ise, "İki tarafı da dinleyeceğiz. Dekolte giydiği için işten atılması söz konusu değildir" dedi.

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2007, Pazar

Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/05/27//haber,14279133DDF94AEC8AC80FE81DC78EC5.html

Tüm hakları saklıdır.

Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber