TOKİ: İstanbul'da 10 bin konutun satışına yıl sonuna başlarız

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ, İstanbul'da sene sonuna kadar toplam 10 bin konutluk bir projeyi satışa çıkarmak için çalışmalar yürütüyor. Söz konusu dairelerden sadece alt gelir grubu ve yoksullar faydalanabilecek.

İdare Başkanı Erdoğan Bayraktar, Küçükçekmece Ayazma, Kayabaşı, Anadolu yakasında Tuzla gibi bölgelerin yanı sıra farklı ilçelerde projeksiyon çalışmalarının da sürdüğü bilgisini veriyor. "İstanbul'da TOKİ konutlarına olan ilginin farkındayız. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. Kentte çok ciddi gecekondu dönüşümlerine gireceğiz. Deprem riski olan konutların da dönüşümü için belli bir mesafe kat ettik." diyen Bayraktar, Hadımköy ve Pendik'te geçen sene inşaatına başlanan yaklaşık 5 bin konutun anahtar teslimini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini müjdeliyor.

Kaynakları doğru kullanmak için her yerde toplu konut projesine girişmediklerini belirten Bayraktar, nüfusu 40 binin altında olan bölgelerde ancak talep gelmesi durumunda inşaata başladıklarına vurgu yapıyor ve belediyeler ile işbirliğine gittiklerini aktarıyor. Doğu'da konut ihtiyacının batıdan fazla olduğunu kaydeden Bayraktar, buna rağmen neden proje yapmadıklarını, "Ancak insanlarda taksitleri ödeme gücü yok. Bedava yapın, denebilir. Ancak bu şekilde inşaatı dikmek için gerekli çark dönmez. Çok ciddi kaynaklar gerekir. Aynı zamanda gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmakta zorluk çekilir." diyerek anlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber