Vaazlarda siyaset yapmayın uyarısı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, seçim sürecinde din görevlilerinin her türlü siyasi görüş ve düşünüşün üstünde kalmaları, Başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek söz ve hareketlerden kaçınmalarını istedi.

Diyanet, din görevlilerini seçim sürecinde siyasetten uzak tutmak için sıkı bir denetim uyguluyor. Seçim yasakları listesi bütün görevlilere imza karşılığı dağıtılırken, seçim yasaklarına uyulup uyulmadığını bizzat müftüler denetleyecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, seçim sürecinde din görevlilerinin her türlü siyasi görüş ve düşünüşün üstünde kalmaları, Başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek söz ve hareketlerden kaçınmaları için 11 maddeden oluşan bir ?seçim yasakları listesi? hazırladı. Bardakoğlu, talimatın herkes tarafından okunmasını sağlamak amacıyla imza karşılığı tebligat yöntemini seçti. İşte Diyanet'in seçim yasakları:

Camilerin altında veya müştemilatında hiçbir seçim çalışması yapılamayacak.

Vaaz ve hutbelerde hiçbir şekilde siyaset ve şahsiyet yapılmayacak, iç ve dış politik konulara girilmeyecek, ima yoluyla da olsa herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin lehine veya aleyhine olabilecek konuşmalardan sakınılacak.

Hiçbir siyasi faaliyete iştirak edilmeyecek.

Yaz Kur'an kurslarında görev alacak personelin ayrıca dikkatleri çekilecek ve bu kurslar sıkça denetlenecek.

Din görevlilerine zorunlu haller ve haftalık izinler dışında 22 Temmuz'a kadar izin verilmeyecek.

Seçim propagandasının başlangıcı olan 12 Temmuz'dan itibaren yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla törenler tertiplenmeyecek. Konuşma yapılmayacak.

Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir personel katılmayacak.

Bu süre içinde denetimler sıklaştırılacak ve bu denetimlere müftüler de bizzat katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber