Tayin durdu, polis perişan

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
faruk erdem

'Seçim güvenliği' sebebiyle Emniyet'te tayinler durduruldu. Özellikle doğudaki tayin bekleyen ve eşi de memur olan polisler perişan oldu. Aileler parçalanıyor

Türkiye 22 Temmuz'da sandık başına gidiyor. Genel seçimle rin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazi ran ayında yapılması gereken tayinleri seçim sonrasına bıraktı. Ayrıca atamaların da yine seçim sonrasında yapılacağı belirtiliyor.

Tayinlerin durdurulması, yer değişikliği bekleyen 10 binden fazla polis memurunu etkiledi. Haziran ayında taşınacaklarını düşünerek hazırlıklarını tamamlayan memurlar, perişan oldu. Özellikle doğu bölgelerinde görev yapan birçok polis memuru, seçimden sonra ne zaman yapılacağı açıklanmayan yer değişikliği için tepkili. Polisler, kış aylarında batıda ev bile bulamayacaklarını belirtiyor.

Bu arada, eşi de memur olan polislerin durumu bir kat daha zorlaşıyor. Eş lerin tayin olması durumunda polisler görev yerlerinde kalacak, aileler parçalanmış olacak. Diğer taraftan, polislerin tayin edilecekleri iller belli olmayacağı için 'eş durumundan tayin isteği' de yapılamayacak. Bu durumda memur olan eş de tayin hakkını kaçırmış olacak.

OKUL KAYITLARI BİTECEK

Öte yandan, polisler çocukları için de ayrı bir eziyet çekecek. Tayin olacakları iller belli olmadığı için çocuklarının kaydını ve nakillerini de yaptıramayacaklar. "Yaz tatilimiz çalındı" diyen polisler, şunları söylüyor:

"Bu karar hepimizi olumsuz etkiledi. Ramazan yaklaşıyor, çocukların kayıt dönemleri var, eşlerimizin tayinleri sıkıştırıyor. Çocuklar OKS sınavına girecek. Bütün planlarımız altüst oldu. Hadi biz görev yapacağız. Çocuklarımızın ya da eşimizin günahı ne? Onların da tüm yaz ayları perişan oldu. Hükümetin bu kararı tekrar gözden geçirmesini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber