Emekli müftü hakkında soruşturma açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da, dini bayram olmadığı gerekçesiyle çocukların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına gönderilmemesi yönünde vaaz verdiği iddia edilen emekli müftü hakkında soruşturma açıldı.

Alınan bilgiye göre, 25 Mayıs Cuma günü, emekli müftü M.İ'nin Şadırvan Camisi'nde vaaz vermesi ve namaz kılınmasının ardından cemaat dağıldı.

Aynı gün Mesut Aydoğan, Yardımsevenler Derneği Başkanı Nermin Demirok'u ziyaret ederek, M.İ'nin, vaazında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, dini bayram olmadığı gerekçesiyle çocukların gönderilmemesi yönünde vaaz verdiğini iddia etti.

Bunun üzerine, Demirok ile Aydoğan, birlikte cumhuriyet savcılığına giderek, dernek adına M.İ. hakkında şikayette bulundular ve Vali İsa Küçük'e konuyu anlattılar.

Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine gelen şikayet doğrultusunda M.İ. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını, Diyanet İşleri Başkanlığından müfettiş istediklerini belirtti.

İl Müftüsü İsmail Bayrak da oluşturulan vaaz ve irşat kurulunca yapılan program çerçevesinde emekli müftü M.İ'nin, vaaz vermek üzere söz konusu tarihte Şadırvan Camisi'nde görevlendirildiğini söyledi.

Geçen hafta Cuma günü kendisinin başka ilçedeki camide görevli olduğunu, merkeze döndüğünde bu iddianın kendisine de aktarıldığını ifade eden Bayrak, emekli müftü hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber