29 Mayıs 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-AKP GRUBU TOPLANIYOR

-AKP Meclis Grubu toplanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gruptaki konuşmasında son gelişmeleri değerlendiriyor.

-AKP Grubu'nda, 22 Temmuz seçimlerinde aday gösterilecek sürpriz isimlerin de tanıtılması bekleniyor.(Saat:12.30)

-CHP MECLİS GRUP TOPLANTISI

-CHP Meclis Grubu toplanıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.(Saat:14.00)

-SAYIŞTAY 145 YAŞINDA

-Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ve yabancı ülke Sayıştay başkanları, Sayıştay'ın 145'inci kuruluş yıldönümü törenine katılıyor.(Saat:11.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-Genel Kurul'da, boşalan RTÜK üyelikleri için seçim yapılacak. Genel Kurul ayrıca, okullarda şiddeti araştırma komisyonunun raporunu görüşecek.(Saat:15.00)

-PTT HESAPLARI KOMİSYON'DA

-KİT Komisyonu, PTT ile Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nin 2005 yılı

hesaplarını denetleyecek.(Saat:15.00)

-KOSOVA'DA KOMUTA TSK'YA GEÇİYOR

-Türk Silahlı Kuvvetleri, Kosova'daki Çokuluslu Güney Görev Kuvveti'nin

komutasını, Prizren kentinde düzenlenecek törenle 1 yıllığına

devralıyor.(İZLENİYOR)

-AĞAR VE MUMCU TÜSİAD'DA

-Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, TÜSİAD yetkilileriyle görüşüyor.(Saat:10.00)

-?SÜRDÜRÜLEBİLİR HİDROELEKTRİK ENERJİ? KONGRESİ BAŞLIYOR

-Uluslararası Su Enerjisi Birliği tarafından düzenlenen ?Sürdürülebilir Hidroelektrik Enerji Geliştirilmesi üzerine Dünya Kongresi? Antalya'da başlıyor. Kongrenin ilk gününde baraj kralı olarak bilinen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e üstün başarı ödülü veriliyor.(İZLENİYOR)

-ÇALIŞMA BAKANI BAŞESGİOĞLU ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, işçi işveren konfederasyonları ve kamu görevlileri konfederasyonu ile üçlü danışma kurulu toplantıları gerçekleştiriyor.(Saat:10.00/14.00)

-TSKB GENEL MÜDÜRÜ EROĞLU'NDAN ?BASEL II? UYARISI

-Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, bankacılık sektörünün 2001 krizinden risk yönetimi sistemlerine ağırlık vererek çıktığını, buna karşılık reel sektörün bu alanda hala yetersiz olduğunu belirterek, ?Basel II'nin Türkiye'de çok katı şekilde ve çok kısa sürede uygulanması sektörü sıkıntıya sokar. Basel II'nin belirli bir geçiş süreci ile uygulamaya konması daha doğru olur? dedi.

-AĞAR, EKONOMİK PROGRAM İÇİN KOLLARI SIVADI

-DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir bölümünü TÜSİAD toplantısında açıklayacağı Demokrat Parti'nin ekonomik programını 6-7 Haziran'da kamuoyu ile paylaşacak. Bugün uygulanan programa alternatif bir ?ekonomik program? hazırlayan Demokrat Parti'nin çıkış noktası da ?Aş, iş ve onurlu yaşam? olacak.

-MAHMUR KAMPI'NIN KAPATILMASI BAŞKA BAHARA KALDI

-Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nın kapatılması konusunda Türkiye, Irak ve BMMYK arasında Cenevre'de yapılan müzakerelere ilişkin toplantı, Türkiye'deki seçim ve tatil dönemi gibi nedenlerden dolayı sonbahara kaldı.

-BMMYK Sözcüsü Metin Çorabatır da, ?Bu aşamada, sonbahardan önce bir araya gelinmesi beklenmiyor? dedi.

-RAKI, ŞARAP VE BİRA ÜRETİMİ YÜZDE 37 AZALDI

-Türkiye'nin en çok tüketilen alkollü içkileri olan rakı, şarap ve bira üretimi, bu yılın ilk üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37 azalarak 128 milyon 758.1 bin litreye kadar düştü.

-TATLISES'E 102 RAKİP

-Sauna Çetesi davasında yargılaması devam eden İbrahim Tatlıses'in, 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa'dan bağımsız adaylığını açıklaması, dikkatleri bu ilden aday adayı olacak siyasilere çevirdi. Şanlıurfa'da 102 aday adayı, vekil olmak için yarışacak.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ET UYARISI

-Sağlık Bakanlığı, çabuk bozulabilen et, tavuk ve balık gibi besinlerin alışveriş sonunda alınması gerektiğini belirterek, bu besinlerin özellikle sıcak havalarda en geç 1 saat içinde buzdolabına konulması konusunda vatandaşları uyardı.

-PRENSES DIANA'NIN HAYATI BEYAZ PERDEYE TAŞINIYOR

-Prenses Diana'nın yaşamını ve 1997 yılındaki ölümünü anlatan bir filmin hazırlıklarının yapıldığının duyurulması Hollywood içinde tartışma başlattı.

-DIŞ TİCARETTE E-BELGESİ PROJESİ İMZALANIYOR

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Gümrük Müsteşarlığı ile Sanayi Bakanlığı arasında gerçekleşecek ?dış ticarette e-belgesi projesi? protokol imza törenine katılıyor.(Saat:10.00)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK MALİYE BAKANLIĞI HESAP UZMANLARI TOPLANTISI'NDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Öğretmenlerin İllerarası Yer Değiştirmelerinin Bilgisayar Ortamında Yapılması? törenine katılıyor.(Saat:10.00)

-Çelik ayrıca, ?Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Toplantısı?nda konuşma yapacak.(Saat:14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber