Demirel'den DYP'yi 'gapma' operasyonu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP'nin adını DP olarak değiştirmesinin ardından, Süleyman Demirel'in heyeti ile Mehmet Ağar'ın ekibi, DYP'nin adı için bakanlık koridorlarında birbiriyle kapıştı. Demirel'in ekibinin binaya 5 dakika önce girdiği anlaşılınca DYP yeniden Demirel'in oldu.

Demokrat Parti çatısı altında Anavatan Partisi ile birleşme kararı alan ve 27 Mayıs'ta yaptığı kongre ile adını DP olarak değiştiren Doğru Yol Partisi'nin gizli bir manevra ile DYP adını yeniden almak için girişimde bulunduğu ortaya çıktı.

DYP'de Ağar'ın prensi olarak tanınan Ali Yücelen'in yürüttüğü operasyonun başarısızlıkla sonuçlandığı, Demirel'e yakınlığı ile tanınan Adalet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz'ün DYP'yi yeniden kurduğu öğrenildi.

27'DE KAPATTI, 28'İNDE AÇMAK İSTEDİ

22 Temmuz seçimlerine Anavatan Partisi ile DP çatısı altında birleşerek girme kararı alan DYP 27 Mayıs Pazar günü kongresini toplayarak adını Demokrat Parti olarak değiştirdi. Ancak bu kararın ardından 24 saat geçmeden DYP'yi yeniden kurmak için, iki koldan harekete geçildiği ortaya çıktı. Ağar'a yakınlığı ile bilinen Ali Yücelen ile Ahmet Uyanık, DYP adında yeni bir partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vermek üzere yola çıkarken, kendilerinden 5 dakika önce gelen ve Demirel'e yakınlığı ile bilinen Özaçıkgöz'ün DYP'nin isim hakkını aldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine bakanlık koridorlarında Demirel ile Ağar'ın adamları arasında bir kavga yaşandı.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Yaşanan arbedenin ardından bakanlık girişindeki kamera kayıtları incelemeye alındı. Kayıtlarda Çetin Özaçıkgöz'ün İçişleri Bakanlığı'na Ali Yücelen ve arkadaşlarından 5 dakika önce girdiği tespit edildi. DYP'yi kurma hakkı Çetin Özaçıkgöz'ün oldu.

DYP'YE SAHİP ÇIKAMADILAR

Özaçıkgöz, ?Orada kısa süreli arbede yaşandı. Nejat Resuloğlu'nu 'Seni öldürürüz' diyerek tehdit bile ettiler. Tanımamışlar kendisini. Daha sonra özür dilediler. DYP'ye sahip çıkamadılar sonra yeniden kurmak için geldiler? dedi. Ali Yücelen ise ?Ahmet Uyanık Bey dilekçe vermek için gitti. Bakanlıkta küçük bir tartışma yaşandı. Ama arbede olmadı? dedi.

AĞAR NE YAPMAK İSTİYOR?

DYP'nin münfesih olmasına rağmen Mehmet Ağar'ın DYP'yi yeniden kurdurmak istemesi dikkat çekici bulundu. Ağar'ın 22 Temmuz seçimlerinin ardından Erkan Mumcu ile oluşturduğu ittifakı bozarak yeniden DYP çatısı altında siyasete devam etme planları yaptığı savunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber