Yazıcıoğlu: Seçim stratejimizi yarın belirleyeceğiz

Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yarın yapacakları MKYK ve İl Başkanları toplantısında, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlere ilişkin seçim stratejilerini belirleyeceklerini söyledi. Yazıcıoğlu, bağımsız adayları desteklemek de dahil tüm seçenekleri yarınki toplantıda ele alacaklarını kaydetti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yarın yapacakları MKYK ve İl Başkanları toplantısında, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlere ilişkin seçim stratejilerini belirleyeceklerini ifade ederek, toplantıda bağımsız adayları desteklemek de dahil olmak üzere her türlü olasılığı değerlendireceklerini kaydetti.

Muhsin Yazıcıoğlu, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, seçimlere ilişkin izleyecekleri stratejilerle ilgili ip uçları verdi. Yazıcıoğlu, yarın saat 10.30'da, Halil İbrahim Sofrası'nda (Keçiören Belediyesi Karşısı) BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeleri (Asıl-Yedek), Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri (Asıl-Yedek) ve İl Başkanlarının katılımıyla Genel İstişare Toplantısı yapacaklarını söyledi. Yazıcıoğlu, ?Toplantıda, seçimlere yönelik hazırlıklarımızı gözden geçireceğiz. Aday adaylarımız müracaatlarını yaptı, Perşembe günü yapacağımız toplantıda da seçime yönelik hazırlıklarımızı, değerlendireceğiz, bir karara varacağız? dedi.

BİRLİKTELİK ZEMİNİ YOK

Yazıcıoğlu, merkez sağda ve solda yapılan birleşmeler ve partisinin böyle çalışmasının olup olmadığı ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

?Herhangi bir siyasi partiyle şuanda bir çalışmamız yok,

Birleşmelerin ittifakların bir anlamı da kalmadı. Nerede, kim, niçin bir araya geliyor, hedefi ne? belirsiz hale geldi. Türkiye'nin temel ihtiyaçlarıyla ilgisi olmayan, ülkenin geleceğiyle ilgili ilkesel birlikteliklerin olmadığı yapılanmalar fayda getirmiyor. Büyük Birlik Partisi olarak biz, uzun süredir sürdürdüğümüz ilkeli, tutarlı temiz siyaset anlayışımızı devam ettireceğiz. Milletimizin sorunlarının çözümüne yarayacak birlikteliklere önem veririz, ancak şu anda böyle bir zeminin olduğunu düşünmüyorum.?

BAĞIMSIZ ADAYLARI DESTEKLEMEYİ DE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Muhsin Yazıcıoğlu, ?Demokrat Parti'nin Rize'de Mesut Yılmaz'ın bağımsız adaylığını desteklemesi gibi sizde seçimi alamayağını düşündüğünüz illerde veya barajı aşamama gibi bir durumda bağımsız adayları desteklemeyi düşünüyor musunuz?? şeklindeki bir soruya ?Tüm bunları Perşembe günü il Başkanlarımız ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyelerimizle tartışıp değerlendireceğiz? diyerek yanıtladı.

İKTİDAR YARGI ÜZERİNDE BASKI KURUYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin 367 ile ilgili aldığı kararı ?yüzkarası? olarak değerlendirdiğinin hatırlatılması üzürine Yazıcıoğlu şunları söyledi:

?Yargı siyasallaştırılmaya çalışılırken siyasal iktidar yargı üzerinde baskı kurarak yargının hukukiliğini tartışmaya açacak kararlara imza atmaktadır. Kurumlar arası uzlaşma, yargı-yürütme-yasamanın uyum içerisinde hukukun üstünlüğüne ve evrensel ahlaki değerlere, demokrasiye inanarak çalışmasından geçer.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber