Doktorlar kalp krizi geçirince..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç doktorun kalp krizi geçirmesi üzerine hastane personelinin daha sağlıklı olması için hastane bahçesine koşu yolu yaptırılıyor.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği son iki yılda üç doktorun kalp krizi geçirmesi üzerine, hastane personelinin daha sağlıklı olması için hastane bahçesine koşu yolu yaptırıyor.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlkkan Çalaşyer, yaptığı açıklamada, hastanelerinde son iki yılda üç doktorun kalp krizi geçirdiğini, yaşanan bu olaylar nedeniyle hastane personelinin sağlığına dikkat etmediğini gördüklerini söyledi.

Personelin spor yapmaya fırsatı olmadığı gibi, spor yapmaya uygun bir yer bulamadığını ifade eden Çalaşyer, bunun üzerine hastane personelinin mesaisi dışında spor yapabilmesi için uygun alanlar yaratma kararı aldıklarını belirtti.

Hastanelerinin arka kısmında kalan bahçeye 800 metre uzunluğunda koşu yolu yapılmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Çalaşyer, projeyi Aydın Belediyesinin yapacağını bildirdi.

Bahçenin uzun zamandır bakımsız olduğunu, iyi bir bakım ve proje sonrasında bahçenin örnek bir alan olacağını dile getiren Çalaşyer, ''Hastane personelimiz başka yerde egzoz dumanı altında spor yapmak yerine, hastane bahçesinde ağaçlar altında spor yapma imkanına kavuşacak'' diye konuştu.

Koşu yolundan hastaların da yararlanabileceğini bildiren Çalaşyer, bahçeye yürüyüş yolu, dinlenme alanları ve oyun parkı da yapmayı düşündüklerini belirtti.

Çalaşyer, koşu yolunu iki ay içerisinde hizmete sokmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber