TODAİE'dekiler için tercih işlemleri başladı

YÖK, TODAİE'de çalışan öğretim elemanlarının başka kurumlara atanması için tercih almaya başladı. TODAİE, 703 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kapatılmıştı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2018 17:00, Son Güncelleme : 07 Ağustos 2018 19:58
TODAİE'dekiler için tercih işlemleri başladı

YÖK'ten konuyla ilgili yapılan açıklama

703 sayılı "Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"nin Geçici 5 inci maddesi uyarınca Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün akademik kadrolarında görev yapan öğretim elemanlarının yükseköğretim kurumlarına atama tekliflerinin yapılabilmesi için tercih işlemleri yapılacaktır. Tercih işlemleri 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak olup 10 Ağustos 2018 tarihinde saat 17:00' da bitecektir.

Tercih İşlemlerine İlişkin Açıklamalar:

a) Tercih işlemlerinin tamamlanabilmesi için 10 tercihte bulunulması zorunludur.

b) Öğretim üyelerinin, tercihte bulundukları Devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeliğine atanma ve yükseltilme asgari kriterlerini sağlamaları gerekmektedir. Yerleştirme sonucunda atama teklifi yapılan Devlet yükseköğretim kurumunun öğretim üyeliğine atanma ve yükseltilme asgari kriterlerini sağlamayan öğretim üyeleri bu üniversitelerin meslek yüksekokullarının programlarını tercih ederek öğretim üyesi kadrosuna atanabilecektir.

c) Araştırma görevlilerinin ataması, 2547 sayılı Kanunun Ek 38 inci maddesi uyarınca 2547 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılacaktır. Bu kapsamda atamasının yapılmasını istemeyenler meslek yüksekokullarının programlarını tercih ederek öğretim görevlisi kadrosuna atanabilecektir.

ç) Araştırma görevlilerinden doktora eğitimlerini tamamlayanlar ile öğretim görevlileri, meslek yüksekokullarının programlarını tercih ederek öğretim görevlisi olarak atanacaktır.

d) Tercih yapmayanların, tercih işlemleri sonucunda herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilemeyenlerin ve atama teklifinin yapıldığı yükseköğretim kurumunun asgari kriterlerini sağlamayan öğretim üyelerinin atama teklifleri, Yükseköğretim Kurulu tarafından resen yapılacaktır.

Tercih işlemleri için tıklayınız.

Personel İşlemleri - Özgeçmiş İşlemleri - TODAİE Tercih İşlemleri menüsü altından ulaşılabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber