Merkez Sağ'da parti kurma telaşı

Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Ağar'ın DYP ismini muhaliflerine kaptırması sonrasında Anavatan da aynı akıbeti yaşamamak için harekete geçti.

DYP'nin 27 Mayıs'ta yaptığı kongreyle adını Demokrat Parti olarak değiştirmesinin ardından harekete geçen Ağar muhaliflerinin, DYP adıyla yeni bir parti kurmasıyla gözler 2 Haziran'da yapacağı kongreyle DP'ye katılacak olan ANAVATAN'a çevrildi. Anavatan yöneticilerinin, partinin DP'ye katılmasının ardından yeni bir parti kurarak ANAVATAN'ın isim hakkını muhaliflere kaptırmamaya çalışacakları kaydedildi.

Merkez sağda Demokrat Parti isminde yaşanan paylaşamama kavgasının ardından şimdi de birleşmenin eşiğindeki DYP ve Anavatan'da bir başka sıkıntı yaşanıyor. DYP'nin DP adını almasıyla harekete geçen Ağar muhaliflerinin, DYP adıyla yeni bir parti kurmaları üzerine Anavatan da temkinli davranıyor. 2 Haziran'da DP'ye katılma kararının alınmasıyla Anavatan'lıların yine Anavatan adıyla yeni bir parti kurulması için İçişleri Bakanlığı'na başvuracakları belirtiliyor. Anavatan'daki tedirginliğin ise partinin DP'ye katılmasıyla eski genel başkan Mesut Yılmaz ve ekibinin harekete geçebileceği ve Anavatan adıyla yeni bir parti kurabilecekleri yönündeki beklentiden kaynaklandığı kaydediliyor.

YILMAZ'IN ADAY GÖSTERİLMEMESİ KONUSUNDA UZLAŞTILAR

Bu arada eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın DP'den adaylık için beklediği belirtiliyor. Yılmaz'ın ısrarı ve DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da Yılmaz'ın adaylığına sıcak bakmasının, birleşmenin eşiğindeki Anavatan'da rahatsızlık yarattığı ifade edilirken Mumcu, tepkisini ?Yılmaz'ın bahsettiği isimlerin hiçbiri olmayacak. Olurlarsa ben olmayacağım. Ben bir takım karanlık yüzler gelip siyasette arz-ı endam etsinler diye siyaset yapmıyorum" sözleriyle ortaya koymuştu. İki lider arasında Yılmaz'ın adaylığı konusunda yaşanan gerginliğin ise yapılan görüşmeyle aşıldığı öğrenildi. Mumcu ve Ağar'ın Yılmaz'ın girişimlerine karşın aday gösterilmemesi konusunda uzlaşma sağladıkları bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber