Milli Eğitim Müdürü: Namaz kılmak yanlış bir şey değil, ibadet özgürlüğü var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özer: "Yanlış bir uygulama değil"

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Bağcılar'daki bir lisenin bir odasının mescit haline getirildiği iddialarına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığını anımsatarak, "Yanlış bir uygulama değil, ama artık o araştırma neticesinde ortaya çıkar" dedi.

Özer, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağcılar'daki bir lisede eğitim gören bazı öğrencilerin okulun bodrum katında yer alan bir odada namaz kıldıklarına ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine 2 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.

Müfettişlerin okuldaki incelemelere devam ettiklerini belirten Özer, "İddia edilen hususların doğru olup olmadığını müfettişler kanalıyla incelemeye aldık" dedi.

Özer, okulda bir mescidin olmadığını, böyle bir talebin de bulunmadığını ifade ederek, "Bir odaya toplu olarak gitmişler. Din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili bir durum. Şu anda iddia edilen hususları inceletiyoruz. Basında yer alan görüntüler de var. Bunu ben de seyrettim. Gerçekleri araştırmak için inceleme yapmak lazım. Ortaya atılan iddialar doğru mu, değil mi diye. Müfettişler şu anda okulda. Onlara benim seyrettiğim CD'yi de verdim. Bu CD'ye göre icraat yapacaklar" diye konuştu.

Özer, okuldaki görüntülere ilişkin olarak da "Bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var. İbadet yapacak olan kişi ibadetini yapar, ama ibadet yapılan yer temiz olmalıdır. Yanlış bir uygulama değil, ama artık o araştırma neticesinde ortaya çıkar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber