Lisedeki mescit Meclis gündeminde...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 19:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, İstanbul'daki Bağcılar Lisesinde bir odanın mescit haline getirildiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ''Bağcılar Lisesinin alt katının mescit olarak kullanıldığı, bu mescitte ders zamanında kız ve erkek öğrencilerin nöbetleşe namaz kıldığı'' iddiasının kamuoyuna yansıdığını belirterek, ''Bakanlık olarak ne yaptınız?'' diye sordu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürünün ''görüntülerin eğitim yuvasına yakışmadığını, bakanlığın emir ve direktifleri doğrultusunda gerekli incelemeleri yaptıracağını'' söylediğini belirten Gazalcı, ''Bu konuda Bakanlık olarak olayla ilgili nasıl bir yönlendirmeniz olacaktır?'' diye sordu.

Gazalcı, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Okullardaki laik eğitim ve öğretim birliği karşıtı uygulamalardan velilerin bile bilgisi varken, Bağcılar örneğinde olduğu gibi okul yöneticilerinin bu tür olaylara ilgisiz kalmasını nasıl karşılıyorsunuz?

Siz, TBMM ve dışarıda yaptığınız konuşmalarda 'okullarda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yeterli olmadığını, ayrıca devletin isteyenlere uygulamalı din eğitimi vermesi gerektiğini' söylediniz. Bakanlığınız döneminde ilk ve ortaöğretim okullarında sıkça görülen laik eğitim ve öğretim birliğinin bozulmasında bu açıklamalarınızın etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber