Mahalli İlanların Yayımında, Bir Yanlış Uygulama Daha

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, kuruma gelen ilanların WEB sayfasındaki görünüm şeklini değiştirmiştir. Genel Müdürlük, daha önce en son gelen ilanın sıralı bir şekilde WEB sayfasına yerleştirilmesi uygulamasından, ilanların il bazlı olarak WEB sayfasına yerleştirilmesi uygulamasına geçmiş olup, bu uygulama, ilanların takibi konusunda, adayları mağdur etmektedir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet tabanlı tüm WEB sitelerinde en girilen bir veri her zaman WEB sayfasının en üst tarafından ziyaretçiye sunulur. Bundan amaç, siteye günde bir veya bir kaç kez uğrayan bir ziyaretçinin veri takibini yapmasını kolaylaştırmaktır.

Mahalli İdareler Genel müdürlüğü de, mahalli ilanları yayımlamaya başladığı ilk günlerde, verileri sıralı olarak yayımlamakta, en son gelen ilanı en alttan duyurmaktaydı. Bu sıralama, adayın ilan takibini kolaylaştırmaktaydı. Zira siteye aralıklı uğrayan bir ziyaretçi ilan sayfasının en altına kayarak en son girilen ilanları takip edebilmekteydi.

Ancak Genel Müdürlük bu uygulamayı değiştirmiştir. İlanlar artık sıralı değil il bazında görüntülenmektedir.

Burada bir kaç yanlış husus şu şekildedir:

1- Adaylar, artık ilan takibini yapamamaktadır. Hangi ilan ilk girilmiş hangi ilan son girilmiştir bunu bulabilmek artık mümkün değildir.

2- Yeni girilen bir ilanı bulabilmek için varolan tüm ilanların bilinmesi gibi çok büyük bir eziyet oluşmuştur.

3- Hiçbir aday belirli bir ilin ilanını beklememektedir. Tüm adaylar tek tek ilanları açarak durumuna uygun bir ilan varsa başvuru yapmaya çalışmaktadır.

Yüzlerce gazete arasından zaten ilan takibinin zor olduğu mahalli idarelerin ilanlarında, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce getirilen bu yanlış uygulamanın en kısa sürede düzeltilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber