Yaz mevsiminde direksiyona güneş gözlüğü takarak geçin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emniyet Müdürlüğü, yazın uzun yola çıkacak sürücülere kaliteli güneş gözlüğü edinilmesi tavsiyesinde bulundu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,sürücülerin, hava şartlarının insan, araç ve yol üzerindeki etkilerini bilmesi ve araçlarını buna göre kullanması gerektiği vurgulandı.

Görüş, kavrama ve fren uzaklıkları, buna bağlı olarak da duruş mesafesinin hava şartlarına göre değişiklik gösterdiği ifade edilerek, sıcak havanın terleme nedeniyle vücutta su ve tuz kaybına neden olduğu, bu nedenle kalbe ve beyne az kan gittiği, bunun da halsizlik ve yorgunluğa neden olabildiği belirtildi.

Sıcak havada dikkat ve reflekslerin azaldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Göze dik gelen güneş ışığı gözü kamaştırır, görmeyi zorlaştırır.

Sıcağın etkisiyle yolun yüzeyi de trafiğe elverişsiz duruma gelir. Yazın sürüş sırasında araç iyi havalandırılmalı, sürücü açık renkli, bol ve hafif giysiler giymelidir. Uzun seyahatlerde devamlı olarak iki saatten fazla araç kullanılmamalı, sık sık dinlenilmelidir. Sürüş sırasında camları açmak yerine havalandırmayı kullanınız, çünkü açık camlar aracın dengesini bozduğu gibi yakıt tüketimini de artırır." Açıklamada, yaz aylarında uzun yola çıkacak kişilerin kaliteli güneş gözlüğü edinmesi tavsiye edilerek, "Çünkü gözlük, güneş yansımalarını azaltarak gözünüzün yorulmasını önleyecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber