Meclis'te 'arkadan vurdunuz' tartışması

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin, Anayasa değişikliklerini referanduma götürme süresini 120 günden 45 güne indirdirilmesini öngören kanun teklifini, beklenmedik bir şekilde genel kuruldan geçirmesi, Meclis'te "sözünüzde durmadınız" tartışması başlattı. CHP'li üyeler, AK Parti'nin referandumla ilgili kanun teklifini Meclis'e getirmeyeceği yönünde Anvatan'a söz verdiğini;ancak aradan 24 saat bile geçmeden bu sözünün tutmadığını ileri sürdü. CHP Adana Milletvekili Uğur Aksöz de,"Anavatan, dürüst sanıp size destek verdi. Anavatan'ı arkadan vurdunuz." dedi.

Suçlamalar kürsüden cevap veren AK Pati Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, referandum süresinin kısaltılması ile ilgili Anavatan Grubuna hiçbir söz verilmediğini belirterek," Anayasa değişikliği konusunda Anavatan'la tam bir mutabakat içindeyiz. O zaman, referandum süresini kısaltacak kanunu çıkarmayacaksak, Anayasayı neden değiştirdik? Cumhurbaşkanı seçim sürecini durdurup, cumhurbaşkanını halkın seçmesinin önünün açmaktaki talebimiz neydi? Dün meclis'ten geçen Anayasa Paketinin o zaman ne anlamı kalıyor." dedi.

CHP'nin, "Anavatan'ı kandırdınız, yanılttınız" iddialarının da doğru olmadığını kaydeden Fatsa, bu tür söylemlerle CHP'nin Anavatan Gurubunu tahrik ettiğini söyledi. Fatsa," Bir başka partinin grubunu tahrik etmek de size yakışıyor. Üslubunuz bunu gerektiriyor." dedi. Fatsa, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda Anavatan Partisi ile hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber