Unakıtan: Allah Türkiye'yi koalisyonlardan korusun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomide, istikrarın sağlanması için güçlü iktidarın olması ve tek partinin iktidara gelmesi gerektiğini belirterek, ''Allah Türkiye'yi koalisyonlardan korusun' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu gala gecesine katıldı. Bakan Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracatının, bu hükümetin göreve gelmesinden sonra 3-4 katına çıkarıldığını belirtti. Malezya'nın 165 milyar dolar, Singapur'un da 270 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Bakan Unakıtan, ''Türkiye'de inşallah bu ülkelerin ihracat rakamlarını aşacak. Bir ülke refah seviyesini yükseltmek istiyorsa üretmek zorundadır. İster hizmet üret, ister teknoloji üret...'' diye konuştu.

Türkiye'nin göz kamaştırıcı gelişmesinin dünya gündemine oturduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, Türkiye'nin çok hızlı gelişme gösterdiğini ve buna daha da katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Türk iş adamlarının, yabancı sermaye ve yatırımcıları getirmek için dünyayı dolaştıklarını anlatan Unakıtan, göreve geldiklerinde toplanan vergilerin dış borç faizlerine yetmediğini ancak şimdi farklı duruma gelindiğini belirterek şöyle devam etti:

''Vergileri indirdik. Bu hükümet, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde vergi indiren hükümettir. Daha önce her gelen hükümet vergileri bindirirdi. Geçmişte her gelen hükümet (vergileri indireceğim) der, sonra da bindirirdi. (Şu dengeler bozuldu, şu vergiyi koyalım, bu vergiyi koyalım) derlerdi. Şimdi KDV'leri de indirdik. Türkiye'nin rekabeti için, istihdam yaratmak için vergileri indirdik. Bundan sonraki dönemlerde bu işi devam ettireceğiz. Teknolojik ürünleri teşvik etmek için AR-GE Teşvik yasası hazırlandı. Ancak meclis kapandı. Buna nefesimiz yetmedi. Yeni oluşturulacak ilk mecliste bu konu ele alınacak.''

''TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ PARLAK''

Türk ekonomisinin eskiden kapalı ekonomi olduğunu, Turgut Özal'ın Türkiye'nin gözünü açtığı ifade eden Unakıtan, ''Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, Özal gözümüzü açtı. Şimdi ondan geriye parti de kalmadı ya... Fikirleri de kalmadı... Özal hayatta olsaydı elinde sopayla onları kovalardı'' diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinin fevkalade parlak olduğunu söyleyen Unakıtan, ülkenin birinci gündeminin ekonomi olması gerektiğini savunarak şöyle konuştu:

''Siyaset gidiyor işte... Türkiye'nin birinci gündem maddesi ekonomidir. Bizi başka bir şeyle uğraştırmasınlar. Siyasette şimdi herkes konuşuyor. Allah Türkiye'yi koalisyonlardan korusun. Daha önce bu ülkeyi batıranlardan biri de çıkıp konuşuyor. Sen değil misin bu ülkeyi batıranlardan biri... Öyle hale getirmişler ki, memurun maaşını ödeyememe durumuna getirmişler... Şimdi ekonomi iyi durumda. Bütçe açığı çok aşağılara indi. Biz, geçmiş hükümetlerin yaptığı borçları ödüyoruz, hem de kasayı dolduruyoruz. Laf söylemek başka, iş yapmak başka...'' Ekonominin düzlüğe çıkması için istikrarın şart olduğunu vurgulayan Unakıtan, ''Türkiye'ye gözümüz gibi bakacağız. Ekonomi değiştiği zaman Sayın Abdullah Gül'ün yürüyüşü değişir demiştim. Hakikaten yürüyüşün değişiyor. Zengin ve fakirin yürüyüşünü de anlarsınız. Türkiye'nin milli geliri arttığı zaman yürüyüşü de değişecek. Borcun varsa iki büklüm yürürsün. Paran olduğu zaman peşin satan tüccar gibi dik yürürsün, sağa sola bile laf atarsın. Türkiye'nin hem refah seviyesi hem de gücü değişecek. Her yerde sözümüzün, dediklerimizin güçlü olması için ekonomiyi düşünmeliyiz'' diye konuştu.

Genel seçimlerde Türk insanının çok iyi düşünmesi gerektiğini de vurgulayan Maliye Bakanı, seçimlerde Türk insanının, Türkiye'deki doğru politikaların devamı, istikrarı, AB üyeliği için geniş düşünmesi gerektiğini, bunun için istikrarın şart olduğuna işaret etti.

''EMİR KOMUTA İLE ENFLASYON DÜŞMEZ''

Bakan Unakıtan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün Türk parasını korumak için vatandaşı dolaştığını ancak bu kampanyayı yürütürken cebinde Türk parası olmadığının gazetecilerle belirlendiğini iddia ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türk parasını kuvvetlendirmek istiyorsan onun gereğini yapacaksın. Onun gereğini ekonomik kaidelere göre yapacaksın. Emir komuta ile ekonomi idare edilmez. Hadi (enflasyona düş de düşsün) bakalım. Enflasyon tek haneye düşecek. Daha da düşecek. (Altı sıfırı atacağız, üç sıfır atacağız) dediler. Ancak bunlar lafta kaldı. Biz altısını birden attık. Yalan malan yok. Her şeyin şartı istikrar, siyasi istikrardır. Siyasi istikrar olmadan hiçbir istikrar olmaz. Siyasi istikrar olmadan hukuku değiştirmeye kalkın, bina sağlam olsun fay etkisi yapar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber